Bruxinfo: Kikerülhetünk a túlzottdeficit-eljárásból

2013. május 24. 10:37

A Bruxinfo uniós portál szerint bizonyosra vehető, hogy a Magyarországgal szemben a túlzott mértékű hiány miatt folyó eljárás megszüntetését fogja javasolni jövő szerdán az Európai Bizottság.

2013. május 24. 10:37

A Bruxinfo arról ír: jó okkal feltételezhető, hogy Magyarország jövő szerdán pozitív ajánlást kap Brüsszeltől és az uniós pénzügyminiszterek június 21-i tanácsülésén hivatalosan dönthetnek a 2004 júliusa óta hatályban lévő deficiteljárás megszüntetéséről. A lap szerint minden jel arra mutat, hogy a magyar kormány csomagja meggyőzte a Bizottságot: 2012 után 2013-ban és 2014-ben is 3 százalék alatt marad a deficit, vagyis a hiánycsökkentés fenntarthatónak minősülhet. A következtetések szerint Magyarország megtette a szükséges erőfeszítéseket és hathatós lépéseket tett a túlzott mértékű hiány felszámolására – írja az uniós hírportál.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. május 24. 15:48
Egyebkent ez az egesz adossagrendezes problema kisertetiesen hasonlit arra, amikor 90-ben az MDF egy csodtomeg gazdasagot megorookolt, majd elvitte a balhet. Kozben a szocik irtokurvara megujultak, es nem ok voltak a hibasak abban, hogy munkahelyek ezrei szunnek meg, es elont az adossag. remelem, most nem tudjak eljatszani ugyanezt, hogy felvettek a sok hitelt, ami a fejunkre szakad, es meg a vegen a Fidesz lesz a hibas azert, mert nem tudta gyorsan es siman lerendezni ezt. Mer' naczi.
kjkj945
2013. május 24. 14:57
""Bruxinfo: Kikerülhetünk a túlzottdeficit-eljárásból"" Mikor is mondották először??? 2004-ben???
Oldgóbé
2013. május 24. 14:47
Ennél nagyobb csapás nem is kell a "hazaszerető" balliberális csűrhének. Egyelőre érjétek be ezzel. A következő, a 2014-es választások estéjén. Addig lehet álmodozni,gyalázkodni,rohangálni a nyugati barátokhoz,nyalni nekik ezerrel.
liberálzöld.
2013. május 24. 14:43
Minden az időzítésen múlik. Orbán kénytelen volt meglépni ezt a megszüntetés dolgot, mert különben az EU-s pénzek elmaradása miatt becsődölt volna az ország. Brutális megszorítások voltak/vannak/lesznek Orbán alatt, de kénytelen volt megcsinálni, nem tették meg neki ezt a szivességet a szocik, mint a Bokros idején. Viszont jönnek a választások. Orbánnak lassacskán el kell kezdenie pénzt szórni, ha nyerni akar. S ha addig nem kerülünk ki az eljárás alól, aztán már egy darabig nem is fogunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!