Nyíregyházi iskolaügy: Balog Zoltánt tanúként hallgatják meg

2013. április 23. 10:54

Folytatódik a helyi görög katolikus iskola bezárását kezdeményező Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, illetve a fenntartó Hajdúdorogi Egyházmegye és az önkormányzat közötti polgári peres eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken.

2013. április 23. 10:54

A tanúként beidézett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter meghallgatásával folytatódik kedden a Nyíregyházi Törvényszéken a helyi görög katolikus iskola bezárását kezdeményező Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, illetve a fenntartó Hajdúdorogi Egyházmegye és az önkormányzat közötti polgári peres eljárás.

A társadalmi felzárkózásért és oktatásért is felelős tárcavezető Kocsis Fülöp megyés püspök társaságában öt perccel tíz óra előtt érkezett meg a törvényszék Toldi utcai épületéhez. Balog Zoltán kezet fogott a bíróság előtt csoportosuló, a telepi iskolába járó gyerekek szüleivel, majd a Cigány Hallgatók Hálózatának transzparensekkel demonstráló tagjainak egyikével is.

A jogvédő szervezet azért indított pert, mert álláspontja szerint az iskolát az önkormányzattól 2011-ben átvevő egyházmegye a romák lakta Huszár-telepen lévő iskolában „szegregált oktatást folytat”, és a roma gyermeket oktató iskola „akadályozza a telepen élők integrációját, illetve társadalomba való beilleszkedését.” A tárgyalásra megérkezett Mohácsi Erzsébet, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány elnöke is, akit a bíróság előtt összegyűlt szülők csoportjából többen kiabálással, szitkokkal fogadtak.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2013. április 23. 15:03
Megkergethetnék már a helyi cigányok, (akik kérték, hogy ott legyen az iskola), azt a nagyon jogvédő Mohácsit. Csak a miheztartás végett.
buckafej
2013. április 23. 13:06
A Huszár-telepen csak cigányok laknak... Hogyan oldaná meg Mohácsi, hogy ne szegregáljanak? Hozzon akkor oda belvárosi zsidógyerekeket és vegyítse romákkal. SZDSZ-es "jogvédők" küldjétek oda gyerekeiteket!
bispora
2013. április 23. 12:10
Gondolom a felháborodott szülők azt skandálták: mocskos kanadai...
táltos
2013. április 23. 11:54
a romák lakta Huszár-telepen lévő iskolában „szegregált oktatást folytat" Hát ez így hogy?!:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!