Ingyenes nyelvvizsgát szeretne a Jobbik

2013. április 05. 11:21

A párt azt kezdeményezi, hogy az állam finanszírozza az első középfokú nyelvvizsga díját. A Jobbik szerint ezzel segítenék a magyarok nyelvtudásának bővülését.

2013. április 05. 11:21

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy az állam vállalja át mindenki számára az első középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját, ezzel is elősegítve a magyar emberek idegennyelvtudásának bővülését – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Farkas Gergely képviselő. Az erről szóló határozati javaslatban – amelyet hétfőn nyújtanak be az Országgyűlésnek – felkérik a kormányt, hogy szeptember 30-ig alkosson rendeletet, amelynek értelmében minden magyar állampolgár számára alanyi jogon biztosítják a középfokú állami 'C' típusú, vagy az azzal egyenértékű 'A' és 'B' típusú nyelvvizsgák első vizsgaalkalma díjának állami finanszírozását. A Jobbik számításai szerint ez évente körülbelül 6 milliárd forintos terhet jelentene a költségvetésnek.

Farkas Gergely emlékeztetett: egy felmérés szerint az Európai Unióban a magyarok az utolsó helyen állnak az idegennyelv-ismeret terén, a lakosság 65 százaléka a magyaron kívül semmilyen más nyelven nem beszél. A Jobbik szerint a nyelvvizsga több tízezer forintos vizsgadíjának átvállalása egy széles társadalmi réteg számára jelenthetne segítséget az első nyelvvizsga megszerzésében.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hihhaa
2013. április 06. 13:18
Érdekes ez a nyelvvizsga dolog, manapság elég túlértékelt a nyelvtudás jelentősége. (Egyszer a német volt kötelező, aztán az orosz, most épp kvázi az angol...) Mivel a diplomához kötelező nyelvvizsga, ezért nem hülyeség a Jobbik fölvetése, de nem gondolom, hogy motiválná a nyelvtanulást.
balbako_
2013. április 06. 08:45
Eeeegen! Aztán mi kéne még ingyen? Lakás, kenyér, sör, stb.
kjkj945
2013. április 06. 08:14
Jobb er. A nyelvcsapások ingyenesek, vizsga sem kell hozzá!!
saddlenode
2013. április 06. 01:00
LOL, a nacik a kivandorlast segitenek? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!