Fidesz: A panelházak rezsikiadását a baloldal duplázta meg

2013. április 20. 14:13

A Fidesz szerint a panelházban élőket a baloldal csak kampány idején szólítgatja, amikor segíthetett volna rajtuk, akkor megduplázta az ő rezsikiadásukat is – reagált a kormánypárt arra, hogy az MSZP szerint a távhőárakban sok esetben nem érvényesült a 10 százalékos rezsicsökkentés.

2013. április 20. 14:13

A Gyurcsány-Bajnai-kormány, amikor háromszorosára emelte a gáz árát és duplájára emelte a villany árát, se a panelházban élőkre, se másokra nem volt tekintettel” – áll a Fidesz által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Ha a baloldalon múlna, ma is eltörölnék a rezsicsökkentést – írták. A Fidesz ezért is folytatja az aláírásgyűjtést, hogy megvédje az embereket „a baloldallal és a profitjukat féltő szolgáltatókkal szemben”.

A Fidesz-kormány éppen a többnyire távhőszolgáltatást használó panelházban élők védelmét tartotta szem előtt, amikor 2011-ben átalakította a távhő-szabályozási rendszert. Azóta országszerte egységes a távhő ára, amelyet így a kormány erősen kontrollálni is képes – olvasható a közleményben. Rámutattak, a hatósági távhőszabályozásnak köszönhető, hogy csaknem 650 ezer családnak csökkent a kiszolgáltatottsága, és vált lehetségessé – a gáz és az áram árának csökkentése mellett – a távhő árának 10 százalékos csökkentése is.

Ugyancsak a nagytársasházakban élőket segíti a szociális közmű törvény azon rendelkezése is, amely a társasház számlatartozása esetén is korlátozza közös használatú helyiségeik villamosenergia-ellátásból történő kikapcsolását, ha fogyatékkal élő lakója van egy négyszintesnél magasabb társasháznak, akkor sem maradhat áram nélkül a lépcsőház, a folyosó és a lift – áll a Fidesz közleményében.

Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő szombaton nyilatkozott újságíróknak a XVIII. kerületben, a Havanna lakótelepi piacon, ahol a szocialisták az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért gyűjtöttek aláírásokat. Az ellenzéki politikus azt mondta: a tapasztalatok szerint többnyire az áram- és a gázdíjak esetében sem valósult meg a 10 százalékos csökkenés, annak mértéke legfeljebb 5 és 10 százalék közötti. Az pedig „egyenesen a pofátlanság teteje”, amit a Főtáv Zrt. a „fővárosi önkormányzattal karöltve művel” a budapesti távhődíjakkal. Közlése szerint az árképletek megváltoztatása miatt egyes lakóközösségek, például a lakásszövetkezetekben élők mintegy 15 százalékkal többet fizetnek ugyanannyi fogyasztásért, mint a rezsicsökkentés meghirdetése előtt.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. április 21. 09:32
az első rezsicsökkentéses győzelmi jelentés Az április 20-i keltezésű levél szerint a rezsicsökkentés miatt Kazinc-Therm fűtőerőmű korlátozta a működését, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, továbbá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhőár - álláspontjuk szerint - nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire". A társaság nem tudja kifizetni gázszolgáltatójának számláit, ezért a kazincbarcikai fűtőerőmű működésének átmeneti korlátozására kényszerült. szavazzanak a baltásra legközelebb is
kamasuka
2013. április 21. 08:25
Majd a választók eldöntik, hogy nekik újabb baynau rémuralom kell, vagy a patás diktatúrája. Jelen állás szerint 2/3al buktok baloldali majmok. Egy évetek van, hogy legalább egy szorost kihozzatok. De még csak most jön Laborcz aktája, feri diplomája, és ki tudja még mennyi minden.
pikkpakk
2013. április 20. 20:14
csak neeeeem ? csak neeeem má megint az elmúlt nyoooolcév a hibás...? éljenafideszcsakazorbánvektooor
párizsi
2013. április 20. 14:39
Ki is vett el 18000 nettót a kis keretűektől 2 év alatt? Na ki? Ebből toltak most vissza 2-3000-t! Ezt a FIDESZ tette, de lopta meg az embereket és hagyjuk az ÁFA-t, mert az semmi ehhez képest!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!