Tiszabő fideszes polgármestert választott

2013. március 25. 08:41

Szabó Bélát, a Fidesz jelöltjét választották polgármesterré az ország legszegényebb településén, Tiszabőn. Az időközi választáson 88 százalékos volt a részvétel.

2013. március 25. 08:41

A Fidesz által jelölt Szabó Béla győzött Tiszabőn a vasárnap megtartott időközi helyhatósági választáson, amelyet a képviselő-testület tavaly decemberben kimondott önfeloszlatása miatt tartottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen - közölte Puzsik László, a helyi választási bizottság elnöke az MTI-vel.

Az 1170 szavazásra jogosult több mint 88 százaléka járult az urnákhoz. Az 1041 voksból a nyertes - aki 2002 és 2006 között már volt elöljáró - 561-et szerzett. A másik két jelölt közül Négyesi Sándor köztisztviselő 9-et, míg Domány István volt képviselő 467-et mondhat magáénak. A szavazatok közül négy érvénytelen volt

A választók harminc önkormányzati képviselő-jelöltre voksolhattak, a hat képviselői helyből ötöt független jelöltek szereztek meg, a szavazatok összeszámlálása kora reggelig tartott. A nyertesek közül hárman a korábbi testületnek is tagjai voltak, és egyikük élvezett párttámogatást, ő a Fidesz jelöltjeként lett képviselő. Puzsik László hozzátette: a nem hivatalos eredmény ismeretében eddig választási kifogás nem érkezett a bizottsághoz. 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes.2
2013. március 25. 13:11
Gratula a narancsmaffia sikeres láncszavaztatásához,csak így tovább srácok,különben sosem csapódhatnának rátok a rácsok!
medve
2013. március 25. 10:35
Azért fideszes szimpatizánsként szeretném megjegyezni: a mostani eredményektől egyáltalán nem nyert a Fidesz 2014-ben. A mostani eredmények annyit jelentenek, hogy visszaigazolják a Fidesz megerősödését a közvélemény-kutatásokon. Kétségtelem, az elmúlt időszak eseményei aktivizálták a Fidesz volt szavazóit. De ez nem változtat azon, hogy a Fidesz legnagyobb erőssége továbbra is az ellenzék idiótizmusa: a politikusaik, médiájuk és szellemi holdudvaruk faszsága és hiteltelensége. Jó lenne, ha a Fidesz sikere nem az ellenzékben, hanem saját kormányzásában rejlene. Akkor lenne tuti 2014.
ballada
2013. március 25. 10:30
Magyar nép kezd már gondolkozni ,szoci hazugságoknak nem dől be. Szocik hirtelen jobboldalinak mondják magukat ,szégyellik a multjuka ,hát van mit .Teljesen mindegy hogy szoclibsik mit kárognak ,az a fontos hogy a szavazók jól döntöttek.
kamasuka
2013. március 25. 09:56
Ráadásul, pont a főleg balos területeken ez a helyzet, nem a II. kerületben ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!