Nem lesz Gyurcsány-Boldoghy-vita

2013. március 08. 15:44

Március 13-án, szerdán Komáromban vitázott volna Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Boldoghy Olivér színész-vállalkozó a kettős állampolgárságról, ám a szervezők lemondták a rendezvényt. Nem Gyurcsány rettent meg, a közönséget találták éretlennek.

2013. március 08. 15:44

Burkolt és kevésbé burkolt fenyegetéseket kaptak a március 13-i komáromi vitaest szervezői, amiért meghívták a kettős állampolgárságról vitázni Gyurcsány Ferencet.

A szervezők közleménye szerint Gyurcsány Ferenc éppen az emlékezetes 2004-es, kettős állampolgárságról szóló magyarországi népszavazás kapcsán folytatott negatív kampányával vívta ki a határon túli magyarság nagy részének haragját, amit sokan azóta sem tudnak megbocsátani neki. Ezért a szervezők szerint Gyurcsánnyal a 2004. december 5-i népszavazás óta rendezetlen számlái vannak a határon túli magyaroknak, a szerdai vita pedig jó lehetőség lett volna az álláspontok tisztázására.

Ez azonban nem fog megtörténni: a szervezők lemondták a rendezvényt.

„Az első beharangozó megjelenése óta uszítottak és gyalázkodtak a közösségi portálokon, kötelet emlegettek, tettlegességet, fizikai leszámolást. Úgy látszik, valakiknek jobban megfelel a háborúskodás, mint az, hogy emberek módjára, szemtől szemben beszéljünk a kényes kérdésekről” – áll a szervezők közleményében.

„Idealista módon hittünk abban, hogy a felvidéki (s azon belül a komáromi) közönség elég érett ahhoz, hogy átérezze a téma jelentőségét és fontosságát, s képesek leszünk kulturált és intelligens közeget biztosítani egy ilyen vitaesthez, képesek leszünk végighallgatni – és adott esetben érvek sorával sarokba szorítani – egy olyan politikust is, akivel nem értünk egyet. Mi ugyanis a szellem erejében hiszünk, nem az ököljogban” – zárul a rendezvény Facebook-oldalán közzétett magyarázat.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. március 08. 18:40
Gyurcsány menekül a vita elől. Vagy mit is szokott mondani a drága jó Kálmán Olga erről Orbán Viktor kapcsán?
grimpic
2013. március 08. 18:35
Nem lesz gyurcsány-vita? Ne keserítsenek, már úgy beleéltem magam. Egyszer olvastam egy cikket a londoni panoptikumról, hogy egy holland turista mikor Hitler szobra elé ért, eltakarta a gyereke szemét a kezével. Na így vagyok én a Gyurcsánnyal. Látni nem bírom.
Antigoné
2013. március 08. 16:48
A Féleszű simán vállalta volna a mártírsorsot, hogy valaki kupán vágja Felvidéken. Jól csinálták a szervezők,hogy nem tették meg ezt a szívességet neki.
Gombóc XVI. Artúr
2013. március 08. 16:45
Hát az a helyzet, hogy emberi módon csak egy emberrel lehet vitatkozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!