Karácsony: Elég a szavazók számát nyilvánosságra hozni

2013. március 26. 15:24

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség szerint el lehetne kerülni a választási csalás gyanúját, ha a határon túli magyar szavazók névjegyzéke titkos maradna, de a Nemzeti Választási Iroda országonkénti bontásban nyilvánosságra hozná a regisztrált szavazók számát.

2013. március 26. 15:24

Erről a független Karácsony Gergely beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő kedden zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be a választási eljárási törvényhez. A módosító indítvány egy másik eleme szerint a Nemzeti Választási Irodának azt is nyilvánossá kellene tennie, hogy egyes országokban hányan szavaztak. A politikus hangsúlyozta, így könnyen kiderülhetne, történt-e valamiféle „turpisság” a választások során.

Azt is szeretnék elérni, hogy a magyarországi országos listákra leadott szavazatokhoz hasonlóan a külföldről érkező voksokat is a Nemzeti Választási Bizottság számolja meg. Szavai szerint ennek azért van jelentősége, mert a Nemzeti Választási Iroda tagjait a Fidesz jelöli majd, a Nemzeti Választási Bizottságba viszont a parlamenti és az országos listát állító pártok delegáltjai kerülnek majd be. Indoklásként kijelentette: ha ezeket a módosításokat elfogadják, akkor ezzel megvédik a határon túli magyarok személyes adatait, de eloszlatják a választások tisztaságát övező kételyeket.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. március 27. 09:53
Kareácsonyra, 2, azaz (kettő) szavazat esett, Ez is sok!!!
kamasuka
2013. március 26. 17:52
Kérlek: 249, de az is azt hitte, hogy függetlenre szavazott.
kjkj945
2013. március 26. 16:30
kerge karge mi az a Nemzeti Választási Bizottság Miért nem elég neked a Az Országos Választási Bizottság tagjai Tagjai: Dr. Bordás Vilmos (elnök) Dr. Sasvári Róbert (elnökhelyettes) Dr. Hunyadfalvi Ákos Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán Dr. Bozsóki Éva Dr. Litresits András (delegált tag - MSZP) Dr. Sárhegyi Zoltán (delegált tag - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség) Dr. Szabó Iván (delegált tag - KDNP) Dr. Borbély Andrea (delegált tag - JOBBIK) Póttag: Dr. Székely László Utolsó módosítás dátuma: 2013.02.21.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!