Pécsi professzorok: Politikai erők játékszere a Haha

2013. február 11. 13:54

A Professzorok Batthyány Köre pécsi csoportja szerint a Hallgatói Hálózat a külföldről támogatott politikai erők játékszere.

2013. február 11. 13:54

Külföldről támogatott politikai erők játékszerének nevezte a Hallgatói Hálózatot a Professzorok Batthyány Köre (PBK) pécsi csoportjának elnöke hétfői közleményében. A Hallgatói Hálózat „egy senki által meg nem választott, a hallgatók képviseletére fel nem jogosított csoportosulás, amelyről rövid idő alatt kiderült, hogy külföldről támogatott politikai erők játékszerévé vált” – írta Visy Zsolt. A nyilatkozatot a Pécsi Újság közölte.

A közleményt kiadó csoport aggodalommal figyeli a PTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán a HaHa által február 11-12-ére tervezett Szabadegyetem rendezvényt. A PBK pécsi csoportja továbbra is a Hallgatói Önkormányzatot tekinti az egyetemi hallgatóság képviseletére jogosult szervezetnek.

„Sajnálatosnak tartjuk egyes kari vezetők magatartását, akik teret engedve, sőt támogatva a Hallgatói Hálózat törekvéseit, beengedik a politikát az egyetem falai közé” – olvasható a nyilatkozatban. A közlemény aláírói bíznak a hallgatók józanságában, az oktatási kormányzattal folytatott tárgyalásaik sikerében. Remélik, hogy azok az oktatók, akik a HaHa mozgalmához csatlakoztak, „felismerik a helyzet fonákságát, és céljaikat nem a diákság hátára felkapaszkodva, egy illegitim szervezet útján próbálják meg elérni”.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. február 11. 16:51
az h esetleg ott tanul a jövõ politikai elitje nem azt jelenti (te tuskó) h az egyetemen kell politizálni! ott tanyúúni kell. neled sem ártana....
laci0011
2013. február 11. 16:47
Azt hiszem ez már zsigeri tahóság,támadnak a pirézek...
OberEnnsinnen
2013. február 11. 16:47
"Egyébként tényleg undorító. Ráadásul az a "ne vigyük a politikát az iskolába" " Ez bizony tényleg nem korrekt, vagy egyszerűen csak elírás. A Ne vigyük helyett a Ne továbbítsuk a jó. Hiszen a jueszében adták fel. A Haha csak postás.
tarackos
2013. február 11. 16:04
Látom Viktor kért vmit a profoktól. Érdekes, a rektorok ellen nem keltek ki decemberben mikor 6 pont, így a HaHa mellé áltak. Gondolom féltették szottyadt kufferjukat. Mennyivel menőbb már a gyerekeket köpködni? Remélem leépítik őket. Nem lenne kár értük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!