Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lehetőséget ad a hatósági szerződésekbe való betekintésre az NMHH

2013. február 07. 13:30

A jövőben is a hatályos jogszabályok alapján nyújt lehetőséget a médiaszolgáltatók szerződéseibe való betekintésre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

2013. február 07. 13:30

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ahogy eddig, úgy a jövőben is a hatályos jogszabályok alapján nyújt lehetőséget a médiaszolgáltatók szerződéseibe való betekintésre – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI megkeresésére. A hatóságot azért kereste meg az MTI, mert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szerdán azt közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen úgy döntött, mindenki számára megismerhető a TV2 és az RTL Klub frekvenciahasználati szerződése, amelyet a NMHH Médiatanácsával kötöttek.

Az NMHH erre reagálva tudatta: az RTL Klub és a TV2 e tárgyban tett nyilatkozatai és a hatályos rendelkezések alapján elkészített szerződések továbbra is szabadon megtekinthetők a hatóságnál, ugyanakkor a médiatörvény alapján a szolgáltatók kérhetik a szerződéseikben szereplő adatok zárt kezelését. Jelezték azt is, hogy a szerződések egyéb részletei tekintetében a vita a kereskedelmi televíziók, illetve a TASZ és a Kreatív című lap szerkesztősége között zajlik.

Emlékeztettek arra is, hogy a jogvitát első fokon elbíráló ítélet ellen sem az NMHH vagy a médiatanács, hanem a két kereskedelmi televízió nyújtott be fellebbezést, ezért került sor a másodfokú eljárásra is. Amennyiben a televíziótársaságok nem értenek egyet a másodfokú ítélet rendelkezéseivel sem, úgy hatvan napon belül felülvizsgálatot kérhetnek a Fővárosi Törvényszéknél – fűzték hozzá. Közölték, a televíziók és a lapszerkesztőség, illetve a jogvédő szervezet közötti jogvita megnyugtató, jogállami megoldásáig a médiatörvény és a vonatkozó jogszabályok szerint az NMHH továbbra is biztosítja a hatósági szerződésekbe való betekintést.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!