Budapestre jön Gasparovic

2013. február 12. 14:02

Jövő heti, kétnapos hivatalos látogatásán a szlovák köztársasági elnököt Áder János államfő, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja.

2013. február 12. 14:02

Kétnapos hivatalos látogatást tesz a jövő héten Budapesten Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök – közölte a szlovák elnöki iroda kedden. A február 19-20-i látogatás során Ivan Gasparovicot Áder János államfő, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja.

A pozsonyi bejelentés szerint Ivan Gasparovic vendéglátóival a kétoldalú kapcsolatok időszerű kérdéseiről, valamint a regionális és európai együttműködésről egyeztet majd. A szlovák államfő a Magyarországon élő szlovák kisebbség képviselőivel is találkozik. Ivan Gasparovic személyében kilenc év óta először látogat szlovák államfő  Budapestre.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2013. február 12. 19:05
Melyik hidon jön?
packó_
2013. február 12. 14:51
Hát, érdekes lenne például azt megkérdezni tőle, hogy hány Magyarországon élő, itt őshonos szlovák kapott szlovák állampolgárságot a magyar mellé? (Félreértés ne legyen, én ezt természetesnek tartom.) S vajon őket megfosztották-e a szlovák állampolgárságuktól, amikor is behozták a háború utáni Európa egyik legaljasabb (sőt, nem egyik, mhanem a legaljasabb, mivel más példát nem tudok) diszkriminatív törvényét, amely őshonos magyarokat foszt meg a szlovák állampolgárságuktól, megfélelmíteni és elüldözni kívánva a felvidéki magyarságot.
anaphylaxiás sokk
2013. február 12. 14:23
Első! Remélem, hogy senki nem fogja visszafordítani Őt a komáromi hídon, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. Komolyan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!