Feljelentést tesz a Jobbik a reptérzárt okozó üzemzavar miatt

2012. december 14. 13:10

A Jobbik feljelentést tesz: szerintük a ferihegyi reptérzár nem más, mint közérdekű üzem működésének különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gondatlan megzavarása, egyben a légi közlekedés veszélyeztetése.

2012. december 14. 13:10

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő közleményében hangsúlyozta, a Jobbik szerint a helyzet komoly büntetőjogi felelősséget is felvet, ezért kevésnek tartják a légügyi hivatal közigazgatási eljárását az üzemzavar miatt. A költségcsökkentés miatt elmaradó fejlesztések, karbantartások ugyanis mind az irányítótorony dolgozóit, mind a légi közlekedés résztvevőit veszélyeztetik – írta, hozzátéve: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye alapján nyilvánvaló, hogy a HungaroControl által szakmailag szükségesnek tartott legfontosabb fejlesztéseket tudatosan hanyagolta el az üzemben tartásra kötelezett Budapest Airport Zrt.

A karbantartási hiányosságok nem csak az elektromos rendszert érintik, így annak egyoldalú vizsgálata csak eltereli a figyelmet a még lappangó, ám folyamatosan veszélyt jelentő egyéb elhasználódásokról” – tette hozzá a politikus.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!