Kiemelt figyelem a szegedi lézerprojektnek

2012. október 02. 13:44

Az elmúlt időszakban átalakították ELI-HU Nonprofit Kft., a megvalósítást végző cég tulajdonosi szerkezetét és fel is tőkésítették azt.

2012. október 02. 13:44

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt figyelemmel kíséri az ELI-lézerprojekt megvalósítását – mondta Földi Enikő, a kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a parlament innovációs és fejlesztési eseti bizottságának ülésén kedden. A helyettes államtitkár felidézte, hogy a kormány 2011-ben megerősítette az ELI-projekt továbbvitelét, amely „nemzeti programként került nevesítésre. Ez azt jelenti, hogy az NFM-en belül kiemelt figyelmet kell fordítani a program megvalósítására”.

Földi Enikő kiemelte: az elmúlt időszakban átalakították ELI-HU Nonprofit Kft., a megvalósítást végző cég tulajdonosi szerkezetét és fel is tőkésítették azt. Mint fogalmazott, két hónapon belül lezárhatják a tárgyalásokat az Európai Unióval, az egyeztetések után pedig várhatóan a jövő év elejére elkészülhet a végleges pályázati anyag.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 02. 15:00
Sok a szöveg Enci! Ne rizsázzatok hanem tegyétek a dolgotokat. A románok már megkapták a támogatást jó lenne ha nem qrnátok el ezt is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!