Együttműködne a kaposvári egyetemmel Izrael

2012. október 25. 18:55

Izrael budapesti nagykövete jó esélyt lát arra, hogy a magyarországi egyetemek közül a kaposvári lehet az első, amely kapcsolatot tud kiépíteni egy izraeli egyetemmel. Ilan Mor erről csütörtökön a Kaposvári Egyetemen, Szávai Ferenc rektorral közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt.

2012. október 25. 18:55

Izrael kész az egyetemmel és somogyi vállalkozókkal való együttműködésre – hangsúlyozta. Az oktatás, a kutatás, a mezőgazdaság, a víz- és talajgazdálkodás lehet az a terület, ahol a legnagyobb előrelépést érhetik el az együttműködő felek – mondta a nagykövet, aki egyéves magyarországi tartózkodása során most másodszor látogatott el Kaposvárra. Ezúttal olyan mezőgazdasági vállalkozóknak tartott előadást, akik érdekeltek lehetnek a két ország közötti együttműködésben.

Mint mondta, tudja, hogy Somogy megyében fontos a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a vadgazdálkodás, ezért is találkozott a nap folyamán az e területen dolgozó szakemberekkel, döntéshozókkal. Hozzátette: arra bátorította őket, hogy látogassanak el Izraelbe, ismerjék meg a lehetőségeket, építsenek kapcsolatokat az ottani vállalkozókkal.

Ilan Mor azt javasolta: az érdeklődők keressék meg a nagykövetséget, kérjenek felvilágosítást, segítséget a kapcsolatfelvételhez. Arról is beszámolt, hogy meghívta a Kaposvári Egyetem rektorát Izraelbe. Ha ez a látogatás létrejön, akkor továbbléphetnek – mondta. Szávai Ferenc a nagykövet és a saját szerepét úgy jellemezte: ők a kapocs, a cél pedig az, hogy megtalálják azokat a résztvevőket, akik érdekeltek a közös kutatásban és az együttműködés egyéb formáiban.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Clinton-Kounalakis-Bajnai cselló trió
2012. október 25. 22:56
"az első, amely kapcsolatot tud kiépíteni " a magyar orvosik tele vannak izraeli és usa zsidókkal (a magyarországiak mellett)
Clinton-Kounalakis-Bajnai cselló trió
2012. október 25. 22:56
"az első, amely kapcsolatot tud kiépíteni " a magyar orvosik tele vannak izraeli és usa zsidókkal
Laibach
2012. október 25. 20:13
Gondolom készülnek a magyar földmoratórium lejárta utáni időkre.
Laibach
2012. október 25. 20:06
Kibucok létesülnek Koppány földjén? Csak nehogy itt is divatba jöjjenek a Qassam rakéták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!