Seuso-kincs: Zelnik tudomásul veszi az elutasítást

2012. szeptember 17. 17:01

A magyar kulturális kormányzat elutasította az együttműködést a Seuso-kincsek ügyében – olvasható a NOL-on.

2012. szeptember 17. 17:01

„Őszinte sajnálattal vettem tudomásul, hogy a kulturális kormányzat részéről nem nyert kedvező fogadtatást a Seuso-kincsek kapcsán tett felajánlásom, s az ügy kapcsán méltatlan támadások érték a közjót szolgáló kulturális és tudományos projektjeimet, amelyeket saját vagyonból finanszírozok” – közölte Zelnik István, aki hozzátette: a kincsekkel kapcsolatban Magyarország jogigényét az országon kívül sehol sem ismerik el.

Zelnik úgy fogalmazott: „Életem talán legnagyobb célkitűzését szerettem volna megvalósítani a Seuso-kincsek megvásárlásával és hazahozatalával, amiért hajlandó lettem volna megválni magángyűjteményem legjelentősebb arany tárgyegyüttesétől”. Szerinte az ő megoldása gyors és biztonságos, míg a kormány útja hosszú, költséges és kétséges lesz. Zelnik István mindenesetre felajánlotta tudását, és anyagi lehetőségeit a mindenkori kulturális kormányzat és Magyarország szolgálatára.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2012. szeptember 17. 21:08
És minden pasasnak levághatom a kezét és a kivághatom a nyelvét, ha miután kiderül, hogy mégis magyar, addig ennek az ellenkezőjét állította?
kjkj945
2012. szeptember 17. 18:43
nol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!