Kreatív diákoknak hirdettek Komáromy Gábor-ösztöndíjat

2012. szeptember 12. 15:47

A Cook Communications, a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC) együttműködve ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére a 2012-2013-as tanévre. Az 1200 euró díjazással járó pályázatra vonzó projektterveket várnak. A cél a média kritikus megközelítésének támogatása.

2012. szeptember 12. 15:47

A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen. A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat, képzési területtől függetlenül nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára.

Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összességében 1200 euró, melyből 300 euróhoz jut az MCC könyvtárának média szekciója könyvek és folyóiratok beszerzése céljából. A nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül és mentori segítséget kap munkájához egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára.

A 2012-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be, a pályázó által szabadon választott témakörben és műfajban. A témakörtől függetlenül a pályázatnak választ kell adnia a kérdésre, hogy miért éppen ezt a témát dolgozta fel a pályázó és miért tarthat számot a történet az olvasók érdeklődésére.

Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC média/kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben. Komáromy a sajtószabadság és az objektív, független újságírás rendíthetetlen híveként korán felismerte az internet világában rejlő lehetőségeket, az online média egyik korai élharcosa volt – fogalmazott a sajtóközlemény.

A részvétel feltételeként a pályázónak igazolnia kell, hogy nappali tagozatos hallgatója valamelyik felsőoktatási intézménynek és kiválóan beszél angolul.
Angol és magyar nyelven kell benyújtania motivációs levelét, önéletrajzát és a
tervezett projekt 400 szónál nem hosszabb ismertetését. A pályázatokat a
[email protected] és a [email protected] email címre várják a kiírók szeptember 28-ig. A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázókat személyes prezentációra is várják majd. Az eredményhirdetésre októberben kerül sor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!