MN: Százmilliós hűtlen kezelés az Operaháznál

2012. augusztus 17. 08:51

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 2007. június 1-ig visszamenően rendkívüli vizsgálatot végzett az Operaháznál, melynek eredményeként többek között hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést az Operaház korábbi gazdálkodásával kapcsolatban – tudta meg a Magyar Nemzet.

2012. augusztus 17. 08:51

Az öt évre visszamenő vizsgálatot Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter utasítására folytatta le a Kehi; a vizsgálat során több olyan tényállást is feltártak az ellenőrök, melyeknek alapján büntetőfeljelentés született.

A legnagyobb vagyoni hátrány okozó szerződéseket Vass Lajos, az Operaház korábbi igazgatója és Szabó Attila, egykori gazdasági igazgató írta alá. A szerződések között van olyan, amelyben előzetes értékbecslés nélkül a tényleges érték hatszorosáért vásároltak díszleteket, és olyan is, amely szerint a Budapesti Operabarát Alapítvány tényleges teljesítés nélkül jutott csaknem harmincmillió forinthoz – írja az mno.hu.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zita
2012. augusztus 17. 11:58
Ókovács kormánybiztosi megbízásakor nyilatkozta, hogy nem kíván a múlt dolgaival foglalkozni, ez annyira sikerült neki, hogy ma is a legbizalmasabb, "legmegbízhatóbb" embere az a jogi vezető aki ügyvédként Vass Lajos idejében azokat a "nagyszerű" szerződéseket készítette és akinek a felelősségét a miniszteri, illetve KEHI is megállapította. Ókovács úr nem olvasta el az előző ellenőrzési anyagokat, akkor legalább az ügyvezető igazgató tájékoztathatta volna, vagy eddig nem volt fontos, mert a barátok is érintettek?
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 17. 10:50
Szál milla? Ugyan már, mi az a többihez képest, amiről még fogalmunk sincsen. Csak a ballib rejtélyes tollasodását látjuk.
turclus
2012. augusztus 17. 09:52
Kedves Mandi! Nem, nem az mno.hu írja, hanem a Magyar Nemzet... (Mint minden hírt, amit az mno.hu átvesz a nyomtatott laptól - ha eddig erre még nem jöttetek rá magatoktól!) Ellentétben a többi napilappal (Népszabi, Népszava, MH) az mno.hu teljesen önálló entitás, saját híei gyakorlatilag nincsenek... És ezt nem árt tudasoítani az olvasókban sem!
narmer
2012. augusztus 17. 09:33
Mintha nem Ókovácsról szólna az ária, nemde?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!