Médiatanács: Eddig öt rádió élt kifogással

2012. augusztus 15. 17:34

Eddig mindössze öt rádió élt jogorvoslattal azon harmincöt médiavállalkozás közül, amelyek pályázatát korábban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az úgynevezett „Klub-szabály” alapján, alaki okokból érvénytelenítette - közölte szerdán a hatóság szóvivője.

2012. augusztus 15. 17:34

Kiricsi Karola elmondta: az úgynevezett „Klub-szabály” alkalmazását idén egy bírósági ítélet vezette be, amely a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciapályázattal kapcsolatosan született. Az ítélet rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük; a bíróság a korábbi formai szabályokhoz képest szigorúbb alaki feltételeket szabott, amelyet a médiatanácsnak a pályázati eljárásokban alkalmazni kell.

Ezt a szabályt azóta 19 rádiós frekvencia pályázatainak elbírálása során kellett alkalmaznia a médiatanácsnak. A „Klub-szabály” szerinti médiatanácsi döntések kapcsán összesen 35 médiavállalkozásból mindössze öt rádiót működtető hat médiavállalkozás élt kifogással. A vállalkozások vitás ügyeiben eddig két alkalommal hozott ítéletet a bíróság, „A Fővárosi Ítélőtábla a két eddig elbírált esetben a médiatanácsnak adott igazat” – fogalmazott a szóvivő.

A felülvizsgálati eljárásokban eddig a Newave Kft., valamint a Hold Rádió és Televíziós Reklám Bt. kérelmét utasította el a bíróság. Ezen felül a Radio Papa Kft., a Klub Rádió Zrt., a Rádió Jam Zrt. (Klubrádió) és a Rumba Rádió Kft. „Klub-szabály” szerinti jogorvoslati kérelmét még nem bírálta el az ítélőtábla.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!