Az LMP a kormány közbelépését követeli a gyógyszerkassza ügyében

2012. augusztus 24. 14:51

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy azonnal tegyen lépéseket a gyógyszerkassza megmentésére, a betegellátás biztosítására.

2012. augusztus 24. 14:51

Szilágyi László, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának LMP-s tagja pénteki közleményében azt írta: felül kell vizsgálni a Széll Kálmán-tervet, amely korábban szerinte „eszetlen mértékben vont el forrásokat a gyógyszerkasszától”.

A politikus úgy vélte: nem lesz elegendő a hiány fedezésére a költségvetési tartalékok felszabadítása, amit az egészségbiztosító kér. A képviselő nem érzi megnyugtatónak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által közölteket, miszerint „a gyógyszerellátás támogatása biztonságban van Magyarországon”.

Az LMP attól tart: a megszorítások miatt további készítmények tűnhetnek el az államilag támogatott gyógyszerek köréből, tovább lassul az új hatóanyagok befogadása, és nem lesznek klinikai tesztek, így elmaradnak az egyébként lehetséges új terápiák. A politikus cáfolta, hogy GDP-arányosan sokat költene az ország gyógyszerekre és úgy vélte: a jövő évi költségvetés számai még nagyobb válságot vetítenek előre.

Az OEP pénteken közölte: a gyógyszerkassza egyensúlya biztosított. Bidló Judit, az ártámogatási főosztály vezetője leszögezte: a céltartalék átcsoportosítása egy technikai jellegű intézkedés, amely évente több alkalommal is megtörténik, semmiféle rendkívüli intézkedésről nincs szó.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. augusztus 24. 16:28
l....
miama
2012. augusztus 24. 16:13
Ezek az LMP-sek már nem is tájékozódnak, csak az az a lényeg hogy hallassák a hangjukat. Jobb lenne ha inkább bohóckodnának - az ugyanis már egészen jól megy nekik - mint hogy állandóan hülyeségeket beszélnek. Ennek a Sch.Gábornak is annyi az esze hogy senki nem fogja megirigyelni. tőle. Szégyen, hogy ilyen alakok a parlamentbe kerülhettek. Remélem 2014-ben erre nem lesz semmi esélyük
mferencne
2012. augusztus 24. 15:11
Az LMP csak kullog az események után. A gyógyszerkassza szóvivője cáfolta a népszabadságban megjelent hírt!Tájékozódni kéne és nem minden kacsát bekapni!!!!
tarackos
2012. augusztus 24. 15:06
Nincs itt gond! Majd szedünk sárkányfüvet, kamillát etc. és azzal ápoljuk magunkat ha betegek leszünk...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!