Kövér: Közösségek a nemzet építőkockái

2012. július 08. 16:42

Kövér László házelnök a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség alapításának 110 éves évfordulója alkalmából mondott beszédet, amelyben leszögezte: „az a jó, ha egy nemzeti közösség minél több apró, erős, kicsi szálakkal összeforrt közösségből épül fel, és az unitárius egyházak pontosan ilyen közösségek”.

2012. július 08. 16:42

„Az a jó, ha egy nemzeti közösség  minél több apró, erős, kicsi szálakkal összeforrt közösségből épül fel, és az unitárius egyházak pontosan ilyen közösségek” - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség alapításának 110 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az MTI-nek, vasárnap.

Minden közösség építőkockája az egész társadalomnak és az egész nemzetnek, ha olyan valódi szervezet, amelyik az embereket közös értékek alapján valamilyen közös tevékenységre bírja rá, függetlenül létszámától és jellegétől – jelentette ki Kövér László.

Az évforduló alkalmából alföldi unitárius búcsút tartott a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség, valamint a Gyula és Környéke Szórványgyülekezet. Az ünnepi istentiszteletet Balázsi László megbízott püspök-főjegyző celebrálta, amelyen Kövér László ünnepi beszédet mondott.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. július 09. 09:36
közgép közösség
tarackos
2012. július 09. 09:16
"Minden közösség építőkockája az egész társadalomnak és az egész nemzetnek..." Jaja. Kivéve a libsiket, ballereket, libásokat, tuggyukkiket etc...
Himalája
2012. július 09. 01:40
"globalista majmok mindent megtesznek a társadalom atomizálásáért, az még odébb van, cimbora." Ami az atomizálást illeti, ez igaz, mert az egyes emberek a hatalom, az erő, a pénz, politikai stb befolyás ellen csak közös fellépéssel tudnak érvényt szerezni jogaiknak, akaratuknak. Vagy az egyes emberek a közöségek segítségevel tudják kielégíteni egyéni szükségleteiket. De ettől függetlenül nem a közösségek a társadalom építőkockái. Amint a közösség nem szolgálja az egyes emberek céljait, nem tudja kielégíteni az egyes emberek szükségeteit, úgy a közösség megszünik. De ettől még az egyes emberek nem szűnnek meg létezni. Ha az összes közösség meg is szünne, fel is bomlana, úgy a nemzet, a társadalom még mindig fennmaradna. Ergo, nem a nemzet, nem a társadalom építőkockái. Az, hogy a közösségek építőkockái a társadalomnak és az egész nemzetnek egy gyönyörű szólam, de semmi több. Ami nem jelenti azt, hogy a közösségek nem fontosak más szempontból. Hisz sok mindent a közösségeken keresztül lehet érvényesíteni. Ezért hozzák őket létre.
Hajdú Sógor
2012. július 08. 23:45
Kiváncsi vagyok, kisütötte-e már valamelyik fasz, hogy a fascesre gondol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!