Rendőr küldte a fenyegető e-mailt?

2012. június 14. 21:01

Hivatásos rendőr küldte a fenyegető e-mailt a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak, a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtök délután hallgatta ki a Köztársasági Őrezrednél szolgáló férfit, aki a Külügyminisztérium objektumőreként dolgozott - értesült az MTI Hírcentrum. A férfi tagad és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

2012. június 14. 21:01
Az ügyészség kilenc nap alatt azonosította és elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint e-mailben életveszélyesen megfenyegette a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársait - hangzott el az m1 esti Híradójában.
 
Az MTI Hírcentrum úgy tudja, hogy a főtörzsőrmester június 5-én, négy nappal a rendőri vezetőket is érintő korrupciós botrány kipattanása után álnéven regisztrált egy ingyenes levelezőrendszeren, majd azon keresztül, „Vadász” aláírással küldte a fenyegető e-mailt a vesztegetési ügyet feltáró Nemzeti Védelmi Szolgálatnak. Az ügyészség előbb a férfi lakásán, majd a Külügyminisztériumban is házkutatást tartott.
 
Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte az MTI Hírcentrummal: a fenyegető e-maillel kapcsolatban csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség zaklatás vétségének gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy személyt, aki a rendőrség hivatásos állományú tagja.
 
Az MTI Hírcentrum értesülése szerint a főtörzsőrmester tagadta, hogy ő küldte a fenyegető e-mailt és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A zaklatással gyanúsított rendőrt nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. június 15. 04:03
És az első hírek alapján nem lehet kétségünk afelől, hogy a milliárdos vállalkozás – érdekeinek érvényesítésére – minden eszközt bevetve szőtt hálót a politikában, közigazgatásban, médiában. Ma még fogalmunk sincs arról, hogy a szálak fölgöngyölítése ki mindenkihez vezet el, és hogy az összegyűjtött bizonyítékok mire lesznek elégségesek a bíróság előtt. Legfeljebb az rajzolódik ki, hogy kik is szeretnék ellehetetleníteni, bemocskolni, lejáratni az eljárás megindítását. Nem tudjuk, hogy mi lesz a történet vége, csak azt, hogy van történet. Kivételesen piszkos és nagy. És hogy sokan érezhetik magukat kínban.
ballada
2012. június 15. 04:00
Akkortájt „figyelmeztetést kapott” az Orbán-kormány, hogy ne szorítsa ki az országból Szeva bácsit, mert oda lesz a nyugalom és tankok túrják fel Budapest utcáit. Aztán, bár Mogiljevicsnek mennie kellett, a fenyegetés éles kardja hüvelyében maradt. Korai még beharangozni az új világ kezdetét, de hogy a réginek újabb fejezete zárult most le, az vitán felül áll. És ebben elévülhetetlen érdemei vannak a belügyminiszternek, aki a kormányváltás után életre hívta a rendőrséget kívülről ellenőrző Nemzeti Védelmi Szolgálatot. A munkának máris gyümölcse látszik: korrupt, az alvilággal összekapaszkodott, az igazságszolgáltatást akadályozó vezetőitől szabadulhat meg a rendőrség. A Hajógyári-sziget partybirodalma lassan és szisztematikusan épült fel az elmúlt évtized Budapestjén
ballada
2012. június 15. 03:59
Gátak dőltek le, és máris mindenki „tudta”, amit korábban senki sem akart, hogy a Hajógyári-sziget maga a magyar kábítószer-paradicsom, hogy a V. L. monogram az alvilág egyik legtitokzatosabb, legnagyobb befolyású figuráját, az eddig láthatatlan és hallhatatlan Vizoviczki Lászlót rejti. Hogy az álomsziget ez idáig nem véletlenül esett kívül a bűnüldözők látókörén, és hogy ez ügyben a politikusok alulinformáltsága épp annyira kétségbeejtő, mint az, ha tudtak mindenről, és nem tettek semmit. De most megérintettek egy érinthetetlent, amire a rendszerváltoztatás óta meglehetős ritkasággal kínálkozott példa. Ilyennek tetszett a Postabank korlátlan urának, a betétesek pénzéből sokfelé adakozó Princz Gábornak 1998-as kitessékelése bebetonozott helyzetéből, és ilyen volt a budapesti keresztapa hírében álló Szemjon Mogiljevics visszaterelése Moszkvába.
ballada
2012. június 15. 03:56
Az érinthetetlenek megérintése - Elképesztő szintekig érhet a korrupt rendőrök botránya. Vezetőszáron vitte el néhány kulcspozícióban lévő emberét a rendőrség, és begyűjtött két civilt is. Mivel az utóbbiak nevét monogram fedte a híradásokban, az átlag hírfogyasztó még csak lázba sem jöhetett. A beavatottak annál inkább. Budapest éjszakai életének jó ismerői gyorsan dekódolták a történetet, és máris futótűzként terjesztették a hírt, hogy a hazai partybirodalom koronázatlan királya a rendőrség vendégszeretetét élvezi. És letartóztatása felér egy trónfosztással. Mintha szellemet eresztettek volna ki a palackból: a suttogó propagandagépezet beindult, az internetes blogtér és chatfórumok megteltek a jól értesültek elméleteivel, interpretációival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!