A Hallgatói Hálózat hívta meg Hoffmannt?

2012. február 15. 17:01

Hoffmann Rózsa nem magától akart részt venni a szerdai diáktüntetésen, arra a szervező Hallgatói Hálózat hívta meg őt két nappal korábban – hivatkozott az oktatási államtitkárság Erdész Ábel levelére. A HH közölte: nem ismer ilyen nevű embert.

2012. február 15. 17:01

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint két nappal a tüntetés előtt a Hallgatói Hálózat (HH) hívta meg Hoffmann Rózsát a február 15-ei tüntetésére. Az MTI birtokába került Erdész Ábel, a HH képviselőjének február 13-i keltezésű levele, amelyben az áll: kérik Hoffmann Rózsát, „legalább egy szó vagy forró tea erejéig” tartson velük a tüntetésükön, ahol a keretszámok radikális csökkentését, „kikerülhetetlen adósságukat” gyászolják majd. „Mindazonáltal nagyon örülnénk neki, ha személyesen reagálna a Hallgatói Hálózat felvetéseire” – olvasható a dokumentumban.

Az államtitkárság szerdai közleménye szerint Hoffmann jelezte, hogy elfoglaltságai ellenére is szívesen elmegy a demonstrációra, tájékoztatja a résztvevőket a felsőoktatás aktuális kérdéseiről és az új felsőoktatási törvényről. A dokumentum szerint Horváth Bence, a Hallgatói Hálózat elnöke ehhez időt kért az elnökséggel való egyeztetésre. Szerda reggel a HH kiadott egy állásfoglalást, amelyben visszautasítja az államtitkár „megkeresését”, úgy állítva be a történetet, mintha ő magától jelentkezett volna erre az eseményre – írja a hivatal.
 
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága az oktatási törvények előkészítésekor rendszeresen folytatott társadalmi egyeztetéseket, nyitott a párbeszédre az érintett szervezetekkel, ezért az eljárást méltatlannak tartja – áll a közleményben.
 
Frissítés
 
Az Index tudósítói megkérdezték az MTI-ben megjelentről a szervezőket. Horváth Bence, a HH szóvivője közölte: nem létezik, legalábbis a Hallgatói Hálózatban ilyen nevű tag nincsen. Elmondta ugyanakkor, hogy kedd este Hoffmann Rózsa sajtósa az Erdész Ábel-féle levélre hivatkozva kereste meg őket azzal, hogy köszönik a meghívást és az államtitkár élne is a lehetőséggel, és felszólalna. Horváth erre közölte vele, hogy náluk nincs semmilyen Erdész Ábel. Hoffmann sajtósa erre azt mondta, hogy az államtitkár ennek ellenére szívesen felszólalna. A szervezet ezt az ajánlatot utasította el.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. február 15. 19:10
Blokád alá kell venni az egyetemeket! Országos egyetemi sztrájk kell! Hja, ha én 35 évvel fiatalabb lennék. http://www.youtube.com/watch?v=kPDVmr-X9fY
HattoryHanzo
2012. február 15. 17:59
Mindig jót röhögök a harcias antikommunisták ex-MSZMP-s, most éppen kereszténydemokrata államtitkár nénijén. Annyira passzol a rezsimhez.
lavor
2012. február 15. 17:37
Félelmetes erejű tüntetés volt:D http://index.indavideo.hu/video/Nemet_mondtak_a_roghoz_kotesre
L066H
2012. február 15. 17:37
"Hoffmann sajtósa erre azt mondta, hogy az államtitkár ennek ellenére szívesen felszólalna. A szervezet ezt az ajánlatot utasította el." Beszédes amikor a tüntetők nem merik meghallgatni a kormány képviselőjét a kifogásolt ügyben. Félnek a válaszoktól vagy nincsenek épkézláb kérdéseik? Nyilván ők sem tudnák megindokolni miért volt jobb a régi felsőoktatási törvény, hacsak nem a lébecolási és bulizási szempontokat kellene taglalni. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!