Kocsis Pintért kérdezi a Barroso-levélről

2011. december 22. 21:29

Hogyan kerülhetett Mong Attila újságíró birtokába Jose Manuel Barroso Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele? – kérdezte levelében Kocsi Máté képviselő Pintér Sándort belügyminisztert.

2011. december 22. 21:29

Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön a Barroso-levél nyilvánosságra kerülésének körülményeiről tett fel írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek. Az MTI információi szerint Kocsis Máté azt kérdezi a belügyminisztertől: hogyan kerülhetett Mong Attila újságíró birtokába José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele a Miniszterelnökségről úgy, hogy ahhoz a feladó nem járult hozzá. A képviselő arra is választ vár a belügyminisztertől, hogy az esetet vizsgálta-e bármely, a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervezet.

Mong Attila, az Origo újságírója, és a Napi Fix bloggere kedden, szerdán és csütörtökön is közölt egy-egy részletet az angol nyelvű levélből. Mint azt blogján írta: azért teszi közzé a levelet, mert Giró-Szász András kormányszóvivő azzal gyanúsította meg, csak spekulál a Barroso-levél tartalmáról.

Jose Manuel Barroso a levélben a jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a magyar miniszterelnököt.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. december 25. 09:30
Ebbe a Mong Attilában nem a demokratikus szufficit működik, hanem egy sértett kis fasz folyamatos bosszúja.Az MSZP minden szart titokban tudott tartani, még azt is amikor Gyurcsány rávert egy nagy kupac papírra, hogy itt vannak a reformok, és Rácz Jenőtől kezdve mindenki tudta, hogy üres lapok vannak benne.Az is tudta aki odatette , az is aki hívatkozott rá, meg az egész frakció. Az nem vonatkozott rátok? Akkor hol volt Mong Attila?
Faqtya ezredes
2011. december 23. 09:49
A budos komcsik a leveltitok intezmenyet sem ismerik, ahogy a magantulajdonet, a becsuletet, a hazaet sem. Lombrozok.
eresgé
2011. december 23. 04:24
hát az az egy biztos, ha valahogy pl pénzügyi eszközökkel HUF megdöntésével arra tudják kényszerítik kintről ezt a kormányt hogy távozzon vagy akár elérik az, hogy új időközi választásokat kelljen kiírni akkor az hótziher hogy megyek a Jobbikra szavazni pedig én aztán nagyon nem bírom a Vona féle társaságot... Aztán majd meglátjuk akkor is így dumálnak majd az ilyen Mong meg Debreceni félék...
pascal
2011. december 23. 03:11
Függetlenül attól, hogy ki van kormányon a sajtó feladata a kiszivárogtatás. Ez az egyik biztosíték arra, hogy az aktuális kormánynak gátat szabjanak a szemétségben. Mennyire másképp állhatna az ország. ha 2006-ban egy újság megszellőzteti a valós költségvetési adatokat. És esetleg emiatt nem következik be a Gyurcsány, Bajnai, MSZP, SZDSZ hat éves ámokfutása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!