Forgalmazók: Bukás lehet a SZÉP-kártya

2011. november 14. 08:40

100 milliárd forintos vásárlóerő-csökkenést, 20 milliárd forintnyi adókiesést, és 15 ezer munkahely megszűnését okozhatja a Széchenyi pihenőkártya bevezetése a Világgazdaságnak nyilatkozott étkezési utalványokat forgalmazó cégek szerint.

2011. november 14. 08:40

Kedvezményes adóztatás mellett havi 12 ezer forint értékű, kizárólag meleg étkeztetésre használható utalványt kellene bevezetni a Világgazdaságnak nyilatkozó, étkezési utalványokat forgalmazó cégek szerint. Az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülésbe (EUFE) tömörülő Edenred, Le Cheque Déjeuner és Sodexo célja emellett, hogy a SZÉP kártya kibocsátóiként is működhessenek, és szakmai tudásukkal hozzájárulhassanak elterjesztéséhez.

A tagcégek százezer ügyfél, kétmillió munkavállaló és 40 ezer beváltóhely részvételével működtetik az utalványpiacot - jegyzi meg a Világgazdaság. A tagcégek szerint az átalakítások körül kialakult bizonytalanságok miatt sokan elfordulhatnak a cafeteriajuttatásoktól.

Az EUFE úgy látja, kétséges, hogy a SZÉP kártya át tudja venni az étkezési utalvány szerepét. A lappal azt közölték, ez jövőre 100 milliárd forintos vásárlóerő-csökkenést eredményezhet, 20 milliárd forint adókiesést okozhat, és közvetlen módon 15 ezer munkahelyet veszélyeztethet.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2011. november 14. 11:41
A SZÉP kártya be fog dőlni,azért mert akinek enni is alig van mit,nem fog üdülésre,meg ilyenekre költeni.Akármi is volt a cél,hülyeség egy jól bevált rendszert ,egy hangzatos név miatt bedobni.Az emberek többségének az élete függ az ételutalványoktól képviselő urak!
pascal
2011. november 14. 09:27
Azért a fenti armageddon jövendőléshez tegyük hozzá, hogy csak tavaly és csak a Sodexo nettó 2,5 milliárd forintot vitt ki az országból. És ez csak a profit, azt nem tudni, hogy trükközéssel költségként mennyit síboltak el. Szóval érdekük úgy beállítani a SZÉP kártyát (ami ezt az eddig biztos üzletet kihúzza a lábuk alól) mint ami itt forgalom csökkenést, munkanélküliséget és száj és köröm fájást okoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!