Képviselői juttatások: Lázár módosítana

2011. október 17. 15:31

Korlátoznák a bizottsági ülésekről való hiányzásokat, több, Országgyűlés által fizetett frakció-helyettest engedélyeznének, meghatároznák a képviselőknek kiutalandó lakások méretét is.

2011. október 17. 15:31

Több helyen pontosítana a parlamenti képviselők tervezett új javadalmazási rendszerében Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője közölte: a tervek szerint újraszabályozzák a parlamenti bizottsági munkát, ugyanis a Fidesz is támogatja a helyettesítések, távolmaradások korlátozását. Indítványa szerint egy parlamenti ülésszakban maximum öt alkalommal lenne lehetőség a hiányzásra.

Módosítana a frakciók költségvetésének szabályozásán is úgy, hogy a mai 50 helyett 25 képviselő után járna egy, az Országgyűlés által fizetett frakcióvezető-helyettes. A képviselőcsoport pedig ezzel megegyező számú helyettest alkalmazhatna saját költségvetéséből. A frakcióvezetők jövedelme maximum a miniszteri bérrel lehetne egyenlő.

Elmondta: az Országgyűlés a képviselőknek 35-50 négyzetméter területű lakásokat biztosítana. Amíg erre nincs lehetőség, közbeszerzési eljáráson kiválasztott, legfeljebb három- vagy négycsillagos budapesti szállodákban helyeznék el a lakásra jogosult képviselőket. Az üzemanyag-támogatás maximum kétezer köbcentiméterig lenne elszámolható.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. október 17. 18:45
kezdetnek mindenképpen jó
*ufó*
2011. október 17. 18:39
-A frakcióvezetők jövedelme maximum a miniszteri bérrel lehetne egyenlő.- mi a kurv'anyja ? ugyanakkora a felelősség mértéke ? mondjuk, a miniszter is csak 0 azaz nulla felelősséget vállal, úgyhogy végül is tökmindegy :)
kukagyerek
2011. október 17. 18:11
Keveslik az eddig is érdemtelenül felvett pénzt, audi-nyócék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!