Őrizetbe vették a tiszabői polgármestert

2011. július 21. 18:54

A politikust a településen szocpollal épült lakásokkal elkövetett csalások ügyében vették őrizetbe.

2011. július 21. 18:54

Őrizetbe került Tiszabő polgármestere a faluban szociálpolitikai támogatással épült lakásokkal elkövetett csalás ügyében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A politikust többrendbeli csalással, közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A bíróság pénteken dönt előzetes letartóztatásáról.

Már kétszáz, 2005 és 2009 közötti időszakban történt bűnesetről van szó. Ezek lényege: fiktív ingatlan-adásvételi szerződések megkötése után igényeltek a gyanúsítottak különböző összegű, de több millió forintos tételű szociálpolitikai támogatásokat. Az ingatlanokat megvásárlóknak az esetek nagy részében szándékukban sem állt a támogatással megvett házakba költözni, és nem is rendelkeztek a támogatás folyósításához szükséges 30 százalékos önerővel. A céljuk az állami támogatás megszerzése volt.

A „szocpolos” ügyben jelenleg tizenkét ember van előzetes letartóztatásban, főként azok, akik leginkább haszonélvezői voltak a 400 millió forint kárt okozó csalássorozatnak. A gyanúsítottak száma 271, ebbe a körbe beletartoznak ugyanis a szervezők mellett az eladóként, illetve vevőként szereplők is, akik a fiktív szerződések nyomán lehívott támogatási összegekből kismértékben ugyan, de részesültek. Legutóbb a tiszabői polgármesteri hivatal jegyzője került előzetes letartóztatásba, feltehetően azért, mert a fiktív adásvételi szerződésekhez hivatalból neki kellett igazolnia, hogy a kialkudott vételár a helyi lakáspiaci árakkal szinkronban van.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. július 21. 21:55
alig 50 év múlva ez egy teljesen átlagos vidéki nap említésre se méltó eseménye lesz
StG
2011. július 21. 20:57
Szar hete van. Először meg akarja késelni egy nekivadult közmunkás, most meg ez.
*ufó*
2011. július 21. 20:51
A gyanúsítottak száma 271 húbazmeg ! ez maffia :) remélem, a pénzt valahogy visszaszerzik most ilyenre megy el az befizetett adó ???? nézzenek körbe máshol is, hogy nem volt-e, vagy éppen van-e ilyen !
Honfi-fi
2011. július 21. 19:57
Még csak itt tartunk? Azt hittem, már el is ítélték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!