Polgármester: az LB semmire nem kötelezte Jászladányt

2011. július 05. 10:40

Jászladány polgármestere szerint semmilyen kötelezettséggel nem jár a Legfelsőbb Bíróság ítélete, mely az általános iskolai szegregáció megszüntetésére szólít fel.

2011. július 05. 10:40

Dankó István, Jászladány polgármestere a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati eljárásban hozott jogerős ítélete kapcsán kedden elmondta: Jászladányban továbbra is működhet az alapítványi és az önkormányzati általános iskola is, csak a fizikai elkülönítést kell megszüntetnie a városnak.

Az LB Dankó szerint semmire sem kötelezte Jászladányt, hiszen az önkormányzat és alapítvány között fennálló bérleti szerződést is változatlanul hagyta. Az LB ugyanakkor június 29-én kimondta a jászladányi iskolai szegregáció tényét, az önkormányzatot pedig felszólította a jogellenes állapot felszámolására. A jogellenes szegregáció megszüntetésének módjáról ismételten első fokon tárgyal majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aromó
2011. július 05. 12:13
a magyar gyerekek érdekeit gondolom még véletlenül sem fogja megvédeni a bíróság.
Mardel
2011. július 05. 11:52
Én támogatom a szegregáció mentes oktatás megkezdését az Apró villában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!