Titkos pályázat miatt tiltakozik az LMP

2011. június 10. 12:03

Az LMP szerint titkos módon bonyolították le a Széll Kálmán tér átalakítására kiírt ötletpályázatot. A párt tiltakozik, mivel úgy véli: ez a közvélemény és az építésszakma semmibevétele.

2011. június 10. 12:03

A Lehet Más a Politika tiltakozik amiatt, hogy titkos módon zajlott le a Széll Kálmán tér átalakítására kiírt ötletpályázat. A párt szerint sem az építészkamarát, sem az LMP fővárosi frakcióját nem tájékoztatták a pályázatról, illetve a győztes tervekről.

Az építészszakma semmibevétele, hogy a kamara kizárásával zárt és meghívásos »ötletpályázatot« tartottak. Még ennél is felháborítóbb, hogy a Budapest egyik legjelentősebb terének újjáépítési terveit a nyilvánosság és a városlakók kizárásával készítik. Ez a fajta szemlélet az, ami ellenében a Lehet Más a Politika létrejött” - olvasható az ökopárt közleményében.

Az LMP szerint egyébként kérdéses, hogy a közlekedés-tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó Főmterv Zrt. hogyan veszi majd figyelembe a közlekedési szempontokon túl a köztérépítészeti, zöldterület-tervezési elvárásokat is.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. június 11. 09:21
Nem is értem, miért nem vagyok meglepődve. A 2/3 simán feljogosít erre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!