Kiszűrnék a véradási visszaéléseket

2011. június 28. 14:12

Szigorítják a véradásról szóló kormányrendeletet, mivel a döntéshozók szerint visszaéléseket eredményez a véradók utazási költségtérítésének túl általános szabályozása.

2011. június 28. 14:12

A kormány szigorítja a véradásról szóló rendeletet a véradással kérhető útiköltség-térítéshez fűződő visszaélések visszaszorítása érdekében - derül ki a kormány honlapjára feltöltött miniszteri rendeletből.

A rendelet szerint az utazási költségek visszatérítésének szabályozása túl általános, a vérellátóknak nincs lehetősége „az utazási költségszámítás alapját képező helyszínek, távolságok valóságtartalmát” vizsgálni. A vérellátók az útiköltségre fordítható összeg időarányos részének többszörösét kifizették 2011-ben. „Amennyiben ez a tendencia nem változik, akkor az év végéig akár több 100 milliós többletforrás igény léphet fel az Országos Vérellátó Szolgálat gazdálkodásában” - indokol a rendelet.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2011. június 29. 13:32
Ötvenhét éves vagyok, tizenhat éves korom óta rendszeresen adok vért évente többször. A legelején /hetvenes évek eleje/ még adtak elég szép pénzt - száz ft.körül ha jól emlékszem. A honvédségnél szabit adtak azóta víz meg olykor kajajegy. Persze én spec. valóban ügyszeretetből adok, de erről még életemben nem hallottam.
blogen
2011. június 28. 19:02
A nyugdíjasokat szűrhetnék már ki végre!
vendée
2011. június 28. 17:03
Mondjuk, rohadjon meg, aki ezen csal!
Petrov
2011. június 28. 17:00
valaki elárulná hogy miről van szó? csak mert nem egyszer voltam már vért adni de még soha nem kínáltak meg pénzzel - átbasztak, vagy mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!