Gyorssegély az Iparművészeti Múzeumnak

2011. január 10. 18:19

Azonnali hatvanmillió forintot kap az Iparművészeti Múzeum a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól tetőszerkezetének megerősítésére. A lehulló cserepek már a látogatókat és a járókelőket is veszélyeztetik.

2011. január 10. 18:19

Azonnali intézkedésként hatvanmillió forintot ad az Iparművészeti Múzeum tönkrement tetőszerkezetének megerősítésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az összegből megerősítik illetve leveszik a veszélyessé vált elemeket, az elbontott részek helyére ideiglenes tetőfedést készítenek, valamint a védőállványzatot állítanak fel.

A minisztérium közleménye szerint az épület tetőszerkezete az előző kormány és múzeumi vezetés több éven át tartó nemtörődöm magatartása miatt annyira tönkrement, hogy a lehulló cserepek már a látogatókat és a járókelőket veszélyeztetik. A balesetveszély elhárítása érdekében nem halasztható tovább az állagmegóvás.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. január 10. 18:36
nagyon helyes, az a gyönyörű épületet meg kell menteni - pláne szebb volna, ha egyszer le is lenne tisztítva, nem lenne tök sötét a rárakódott koromtól
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!