A Balatonért harcol Szántód

2010. október 19. 09:42

Szántód 200 méter hosszú balatoni partszakaszát tíz éve zárja el egy ott épült lakóparkot övező kerítés, ezért az önkormányzat bontásra készül.

2010. október 19. 09:42

Dolgos János, a település újraválasztott polgármestere elmondta: az előző testület többsége nem igazán támogatta „a kerítés elleni harcban”, most azonban olyan testület állt föl, amelyben többsége van annak az álláspontnak, hogy mindent el kell követniük a kerítés eltüntetése érdekében.

Az önkormányzat az elmúlt években - élve elővételi jogával - 196 négyzetméternyi tulajdonrészt szerzett az osztatlan közös tulajdonú parkban. Az 1995-ös törvény szerint a természetes vizek partját a tulajdonos közérdekű célra tartja fenn, ezért ott ingatlantulajdon nem szerezhető.

A lakóparkosok viszont tiltakoznak: a választások előtt egyesületet alakítottak, a kampány során egy röpiratban azt írták: amennyiben Dolgos János marad a polgármester, kezdeményezik az üdülőterület elszakadását Szántódtól és Balatonföldvárhoz csatlakoznának.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2010. október 19. 14:42
"kezdeményezik az üdülőterület elszakadását Szántódtól és Balatonföldvárhoz csatlakoznának. " Ja, mert nyilván a földvári "haveri" polgármesterre és a testületre nem vonatkozik a törvények betar(ta)tása.
luccy
2010. október 19. 12:56
Jah, és nem védem Kordát. De azért tényleg jó lenne, ha nem az lenne a mérce, amit a Blikk ír.
vizipipa
2010. október 19. 11:41
A Velencei tónál mikor bontják a Korda villa partot elzáró kerítését?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!