Tízmillió egy MSZP-közeli közalapítványnak

2010. február 05. 10:15

Mesterházy felesége is részt vesz az alapítvány irányításában.

2010. február 05. 10:15
A csaknem hetvenmilliós idei költségvetése mellé még tízmillió forintot biztosít az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítványnak a Miniszterelnöki Hivatal. Gémesi Ferenc, a MEH kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára azzal bízta meg a közalapítványt, hogy koordinálja és végezze el „a magyar államhatáron túli magyar kisebbségeket megcélzó támogatási rendszerének hatékonyabbá tételét elősegítő kutatást”.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a választások előtt pár hónappal miért tartják fontosnak egy új támogatási eszközrendszer megvalósulását elősegítő kutatás megszervezését, illetve hogy tűztek-e ki határidőt a projekt megvalósítására, sem az EÖKIK-től, sem a kancelláriától nem érkezett érdemi válasz. A közalapítvány felügyelőbizotttságának és kuratóriumának névsora eléggé egységes ideológiai képet fest. Benne van Törzsök Erika, a XI. kerületi SZDSZ politikai tanácsadója, Fábián Péter, Kaltenbach Jenő, Rostoványi Zsolt és Inotai András is, aki 2008 márciusában nyílt levélben tett hűségnyilatkozatot Gyurcsány Ferenc reformjai mellett.

Kurátor továbbá a szocialista Vitányi Iván és Mesterházy Szilvia, az MSZP kormányfőjelöltjének felesége is, aki mellesleg a külügyminisztérium nemzetpolitikai diplomáciai osztályának főosztályvezető-helyettese. A felügyelőbizottság elnöke az MSZP-ből az MSZDP-be vándorolt külügyi bizottsági tag, Hárs Gábor. Tag még Ambrus János, a szocialisták XV. kerületi képviselője, valamint Kocsis Imre Antal egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2010. február 05. 14:40
Mit tudsz?
vizipipa
2010. február 05. 14:02
Ugye milyen nagy baj lenne, ha ezt a rengeteg szakembert lecserélnék?
medve
2010. február 05. 11:12
Tudjátok, milliárdokat lopni, na jó, százmilliókat, lehet, jogy esetleg megéri, mert ha megúszod, akkor...De azt komolyan nem értem, mi a fasznak lopni 10 milliót és reszkírózni egy miniszterelnök-feleség lebukását. Vagy ha a csaj semmiről sem tudott, nem kéne kivonni minden ilyesmiből? Mert azért azt tudni lehet, hogy Gémesi és Törzsök két gazember.
kispufi
2010. február 05. 11:06
"Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem." ... ennyit igen, de ezt nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!