Draskovics az ELTE-n folytatja

2010. február 25. 18:13

Az oktatási minisztérium Draskovics Tibort delegálta az ELTE gazdasági tanácsába. A megbízás öt évre szól.

2010. február 25. 18:13
A jogász végzettségű szakpolitikust néhány hónapja váltották le az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium éléről, de már pénzügyminiszterként is szerepelt. Erre az állásra öt éves megbízást kapott.

Ezek a 10-15 tagú gazdasági tanácsok a felsőoktatás meghatározó szereplői, „a felsőoktatási intézmények javaslattevő, véleményező, a stratégiai döntések előkészítésében részt vevő és a döntések végrehajtásának ellenőrzésében közreműködő testületei, amelybe a tárca a hallgatói létszám függvényében két vagy három főt delegál”. - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A tárcánál közölték, hogy a minisztérium által delegált tagok díjazásához 120000 forinttal járul hozzá, arról, hogy az egyetem ezt mennyivel egészíti ki, nincs információ.

Egyes információk szerint Draskovics érkezését nem felhőtlen örömmel vették tudomásul az egyetemen, meglepődtek a döntésen. Ezekre az OKM csak annyiban reagált, hogy a tárca a delegált tag személyéről az intézményt írásban értesítette. „Az intézmény a tárcadelegált esetében vizsgálja a megbízási jogviszony létesítésének feltételeit. Amennyiben a megbízási jogviszony létesítését kizáró okot talál, erről írásban köteles tájékoztatni a tárcát, és felhívni a figyelmét arra, hogy új személyt delegáljon. Ilyen jellegű levél nem érkezett az Eötvös Loránd Tudományegyetem részéről” - olvasható Manherz Károly, a felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár válaszlevelében. A kinevezést egyébként az indokolta, hogy a korábban delegált tag betöltötte 70. életévét.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. február 26. 11:18
tegyék csak oda, azt mocskot ... aztán ha kivakarják onnan a zsernyákok ... az majd annál jobban esik
slomovicz
2010. február 25. 20:03
Az- ugyanakkor, érdekes , hogy Gy.Feri , kb. három milliárd Forint közpénzt, fektetett be egy távolkeleti bányavállalatba, most meg Veres, Mongóliában kavar. Mindkét országgal nincs, kiadatási egyezmény. Ezek már, készülnek a jövőre? Irgalom atyja! még a végén elmennek innen?
StG
2010. február 25. 19:57
Nem az volt, hogy valamelyik nagy könyvvizsgálócéghez került? Vagy oda IS?
blogen
2010. február 25. 19:42
Draskovics az univerzális kivághatatlan káder. Ennek még a sityón is lesz pozíciója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!