Megszűnhet az MTV?

2009. október 13. 11:39

Hamarosan elsötétülhet az MTV képernyője, ám nem az ORTT egyik szankciójának köszönhetően.

2009. október 13. 11:39
Ezúttal a bíróság dönthet úgy, hogy megszünteti a Magyar Televízió Zrt.-t. 2008. november 13-án ugyanis a Legfőbb Ügyészség kezdeményezésére a cégbíróságként eljáró Fővárosi Bíróság végzésben szólította fel a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumát, hogy harminc napon belül válasszanak elnököt az intézmény élére, azaz állítsák vissza a „törvényes működést".

A bíróság felhívta a cég figyelmét arra, hogy amennyiben ennek a megadott határidőig nem tesznek eleget, akkor mind a céget, mind vezető tisztviselőit tízmillió forintos bírsággal sújthatja, és a céget akár meg is szüntethetik. A bírósági felszólítás ellenére az elmúlt majdnem egy év alatt sem sikerült az MTV élére elnököt választani, pedig többször is nekifutottak. A napokban így megérkezett a tízmillió forintos büntetés kifizetésére felszólító határozat.

Rudi Zoltán, a köztévé stratégiatervezési és kommunikációs igazgatója, korábbi MTV-elnök szerint a bíróság olyan ügyben lépett, amelyben a médiatörvény szerint nincs hatásköre. Czeglédi László kuratóriumi elnök korábban ehhez csak annyit tett hozzá, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. Az MTV sajtóirodája szerint pedig már meg is tették azt.

Megszüntetik az MTV-t? (Blikk)


Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 13. 17:30
Gyárfás Tomi! Csúnya, igaztalan világ ez. Restaurációs álmok helyett marad a nosztalgia.
cutcopy
2009. október 13. 15:06
Érdekes, amikor a legfelsőbb bíróságnak több mint egy évig nem volt elnöke, akkor őket nem fenyítették be hogy megszüntetik..
bmucsai
2009. október 13. 14:55
Remélem, hogy megtörténik és a helyét sóval behintik!!
zoli28
2009. október 13. 12:05
Kétlem, hogy ez meg fog történni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!