Ezrek tüntetnek a nyelvtörvény ellen

2009. szeptember 01. 15:56

Körülbelül négyezren vesznek részt a dunaszerdahelyi stadionban rendezett nagygyűlésen. A demonstráció békés.

2009. szeptember 01. 15:56
A Kiállunk a jogainkért jelszó alatt zajló nagyszabású akciót a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a civil szervezeteket tömörítő Szlovákiai Magyarok Kerekasztala (SZMK) kezdeményezte és szervezte meg.

A mintegy háromórásra tervezett rendezvényen politikai beszédek hangzanak el, amelyeket kulturális műsor egészít ki. Várható, hogy a résztvevők egy nyilatkozatot is elfogadnak, amelyben tiltakozni fognak az államnyelvtörvény ellen, s kiállnak a szlovákiai magyarság jogainak megerősítése mellett.

A szlovák kulturális miniszter, valamint az ellenzéki Kereszténydemokrata Mozgalom provokációnak minősítette a tiltakozó nagygyűlést. A nemrégiben alakult Híd-Most nevű új szlovákiai magyar párt viszont annak ellenére, hogy képviselője nem kap szót a nagygyűlésen, teljes támogatásáról biztosította azt.

Több ezren tüntetnek a nyelvtörvény ellen (FN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!