Közép-Magyarországon már járvány van

2009. szeptember 17. 15:05

Lassan, de folyamatosan terjed a H1N1-es vírus. Egy hét alatt megháromszorozódott az orvoshoz fordulók száma.

2009. szeptember 17. 15:05
Óráról órára változik, hogy hány úgynevezett influenzás góc van az országban – mondta Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa. Helyi járványok eddig alapvetően iskolákban alakultak ki, a legfrissebb adatok szerint harminc oktatási intézményben vannak fertőzöttek, de nem biztos, hogy más közösségekben, családokban nincs beteg ember, csak az iskola az a hely, ahol leghamarabb lehet észlelni, hiszen a tanulók hiányzása alapján rögtön feltűnik.

A most összesített múlt heti adatok szerint egyik hétről a másikra megtriplázódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, több mint négyezren betegedtek meg. A közép-magyarországi régió a legérintettebb, már területi járványról beszélhetünk Molnár Zsuzsanna szerint. Eddig alapvetően enyhe lefolyású betegséget okoz a vírus, alig érkezik jelzés arról, hogy kórházi ápolás vált szükségessé valamelyik betegnél.

Közép-Magyarországon már területi járvánnyá nőtt az új influenza (MR1)


Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!