Vészhelyzetben a sürgősségi ellátás

2009. augusztus 12. 19:33

Az Állami Számvevőszék számos hibát tárt fel az egészségógyi sürgős ellátás területén.

2009. augusztus 12. 19:33
Tartós szakemberhiány, területi egyenlőtlenségek, kaotikus betegfelvételek, hiányos kommunikáció és a fejlesztési források felhasználásának csúszása jellemzi ma a hazai sürgősségi betegellátást - állapítható meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerdán kiadott jelentéséből. A dokumentum szerint a fejlesztésére fordított pénzek nyomán csak részleges eredmények születtek. A vizsgálat első körben csak az önkormányzatok hatáskörébe tartozó alap- és a kórházi ellátást ellenőrizte.

A sürgősségi betegellátás fejlesztésére fordított pénzek felhasználásának vizsgálata során azt is megállapították, hogy olyan egységes minőségfejlesztési kritériumrendszer sem jött létre, ami alapján egyáltalán ellenőrizni és értékelni lehetne a sürgősségi betegellátás hatékonyságát. Ráadásul az orvosok sem egyformán értelmezik a terület hiányosságait és a szükséges fejlesztéseket, ami szintén alapvető akadálya az egységes rendszer kialakításának.

Vészhelyzetben a sürgősségi ellátás (Hírszerző)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!