Egy megfellebezhetetlen hozzászólás a rasszizmus kérdéséhez

2021. július 16. 21:20

Hát te is tudod, hogy cigány vagyok... De nem neki!

2021. július 16. 21:20
Szegő András
Facebook

„Egy megfellebezhetetlen hozzászólás a rasszizmus kérdéséhez

A ma 80. születésnapját ünneplő Mészöly Kálmán még annó, fénykorában egy vasárnap este betért legjobb barátjával, a másik focizsenivel, Farkas Jánossal. Ott ült a pultnál egy kivagyi alak, és odaszólt Farkasnak: Fantasztikus gólt rugtál a válogatottban, mire hívhatlak meg Cigány? Mészöly se szó, se beszéd, odalépett hozzá, és leütötte egyetlen ütéssel a palit. Farkas szeppenten megkérdezte: Kálmán, miért csaptad le? Hát te is tudod, hogy cigány vagyok... De nem neki! - mondta Mészöly. Ez volt a legszebb, legigazabb hozzáfűzés a rasszizmus kapcsán, ami így lényegbe-vágott volna. De nem neki! Egy Parlament tanulhatna tőle. Isten éltessen Kálmán!!!!!!!!!!!!!!!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. július 17. 20:39
Mivel cigányozni már nem píszí, a mi falunkban használatos még a "brazil", a "piréz", a "dögevők" és a "tezsvírek" kifejezések is. :-) Tudom hogy a poszt nem épp erről szól, csak mint érdekességet írtam. :-) Isten éltesse Mészöly Kálmánt!
istvanpeter
2021. július 17. 11:20
Persze rasszizmus nem létezik, csak különböző emberek léteznek, akikről eltérő vélemények vannak forgalomban.
Rugo
2021. július 17. 09:18
Jól hangzó történet, ami vagy igaz, vagy nem. Mivel a cigány nagy betűvel van írva, ezért becenévre gondolok, ami elég problémássá teszi a megértést.
smeagol
2021. július 17. 08:31
Ez az önbíráskodás tényleg menő? Semmivel nem különb mint ami Olaszliszkán történt.. Mi van ha beüti a fejét az ember és meghal? És akkor magyar fruzsinát meghatja ez a történet... Hihetetlen...... Olyan sutyerák történet mint az amikor valamelyik nagy színész mondta egy nőre hogy magában kinek a faszát tisztelhetjük.... Ez meg még hab a tortán: https://www.youtube.com/watch?v=KrF_P4MnOvs Gondolom ezt is lájkolja fruzsinka...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!