A kommunistázó komcsiknak csak addig kell „szabad egyetem”, amíg az az övék

2021. június 09. 09:09

A Fudanon természettudományos szakembereket képeznek, nem pedig genderaktivistákat, mint a CEU-n.

2021. június 09. 09:09
Pilhál Tamás
PestiSrácok

„Persze, szánalmas az egész. Nincs egyetlen pontja a kárálásuknak, amellyel ne lenne szembeállítható egy korábbi mondatuk, cselekedetük. Például azt írja a »főpolgármester« internetes naplójában: ők nem a kínai emberek ellen tüntettek, »hanem Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen«. Tényleg? És olyankor mi a helyzet Magyarország szuverenitásával, amikor az IMF, a Világbank és az Európai Unió felé kell eladósítani Magyarországot? Ráadásul úgy, hogy abból a hitelből nem épült meg a világ egyik vezető felsőoktatási intézménye, legfeljebb völgynélküli völgyhidak, hegy nélküli alagutak és 30 centiméteres kilátók. Vagy olyankor mi van a szuverenitásunkkal, amikor a magyarországi ellenzék naponta küldi a feljelentéseket Brüsszelbe? Amikor megszavazzák a Sargentini-jelentést, amely a hazánknak (vissza)járó pénzek megvonásához, szavazati jogának elvételéhez vezethet? Vagy amikor az önállóságunk maradékának fölszámolásáért, a brüsszeli ügyészéghez csatlakozásért, az Európai Egyesült Államokba való beolvasztásunkért harcolnak? Szuverenitás, mi?

Annak is csupán pár hónapja, hogy kedvenc mantrájuk még a »szabad egyetem« volt. A kormány ne avatkozzon bele a felsőoktatásba, a tudományba, a szellem szabad áramlásába – mennydörögték. Most, hogy idejönne a világ egyik legmagasabban rangsorolt elitegyeteme, hirtelen mégsem olyan fontos mindez. Persze, valójában hónapokkal korábban sem volt az, csak akkor is kellett valamilyen ürügy az emberek hergeléséhez, a tüntizéshez. A freeszfe-hisztit megelőzően pedig ártatlan bociszemekkel utasították vissza még a föltételezést is, hogy a CEU-n esetleg ellenséges ügynököket, kémeket, diverzánsokat képeznének. Ugyan! Hogy mondhat ilyet a kormány?! Szégyelljék magukat! A CEU egy elitegyetem, és annál jobb Magyarországnak, minél több ilyen nemzetközi intézmény jön ide. (Hogy a CEU semmilyen komoly felsőoktatási rangsorban nem szerepelt, ne bolygassuk.) Most, hogy a CEU-val ellentétben valóban magasan jegyzett, nemzetközi rangsorokban tényleg vezető helyen szereplő egyetem jönne ide, már mégsem számít mindez. Pedig a Fudanon elsősorban természettudományos szakembereket képeznek, nem pedig genderaktivistákat és tudományos neomarxistákat, mint a CEU-n.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. június 09. 14:38
Tisztelt Pihál Tamás, köszönet a jó cikkért...
lehetkalman
2021. június 09. 13:40
Ennek a pihálnak pont olyan a "stílusa", mint mesterének, a harcos ellenálló stefkának...
dakotasámán
2021. június 09. 13:25
"Most, hogy idejönne a világ egyik legmagasabban rangsorolt elitegyeteme,..." hát ja. a Harward vagy az Oxford ? ja nem, a fudan, amit 1000-ből 1200-an ismernek. csak úgy idejönne, mert Magyarország annyira vonzó hely. igaz, mi vagyunk az eu növekedésének motorja, persze ezt a genya fanokon kívül senki sem tudja. tompika, mindenesetre az eszedért nem fognak elrabolni. amúgy milyen az élet segglakóként ?
bandypappa
2021. június 09. 12:35
Fizika, matematika, kémia, biológia, számítástechnika és a számtalan részterületeik VALÓDI tudományok. Amelyik "tudomány" ideológiát hirdet, az nem valódi tudomány, a CEU pedig bohócképző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!