Kiderült: erre fogja költeni Kijev az uniós adófizetők pénzét

2024. február 02. 21:56

Az 50 milliárd nagy részével az ukrán költségvetést igyekeznek befoltozni majd.

2024. február 02. 21:56

Ukrajna az Európai Uniótól kapott források nagy részét állami költségvetésének kiegészítésére fordítja – közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök pénteken a Telegramon. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy előző nap megállapodás született a 27 európai uniós tagállam között az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásról, amely alapján a következő négy év során Ukrajna 50 milliárd eurót kap. Smihal részletezte, hogy

az uniós forrásokból 39 milliárd eurót fordítanak Ukrajna állami költségvetésének támogatására,

8 milliárd eurót pedig „speciális befektetési eszközként” készül a kormányzat felhasználni. „Az Ukraine Facility elnevezésű program nemcsak pénzről szól, hanem országunk átalakításáról is. Ez az európai szabályok és előírások végrehajtásának terve, amelyek közelebb viszik Ukrajnát az EU-tagsághoz” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy emellett az európai vezetők megerősítették azon szándékukat, hogy továbbra is katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának. „Emellett már márciusban egy külön eszköz létrehozásával számolunk Ukrajna részére az Európai Békealap keretein belül. Húsz milliárd eurós katonai támogatásról beszélünk a következő négy évre” – tette hozzá a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. március 01. 15:25 Szerkesztve
Öldöklésre költi úgy hogy az 50 milliárd Amerikában landol . Amerika fegyvereket Zeleszkijnek eladja , árát Európa kifizeti. Brüsszel tömeggyilkosok melegágya.
elfújta az ellenszél
2024. február 03. 19:56
Kiderült? Ne már, sohasem fog kiderülni. Majd utólag bedobnak valami ködösítést hogy lyó hejre ment, hiszen SMS van róla, csak időközben törlődött.
alexandrosz-2
2024. február 03. 14:30
Aki ezt elhiszi, ugyan olyan aljas és sunyi csicska, mint amelyik vétótlanul megszavazta nekik ezt a valag pénzt, amit a már folyosított 85 milliárd eurón felül kapnak. Csak szólok, hogy a vétótlan köpcös geci megszavazta azt is, ezt is. Meg a magyargyilkos ukránok eu. csatlakozási targyalásainak megkezdését is. Nem arra kell figyelni, amit hazudoznak a zsideszes gecik, hanem arra, amit csinálnak. Szarnak a magyarokra és a nemzeti konzultációikra is.
faramuci
2024. február 03. 11:51
"erre fogja költeni Kijev az uniós adófizetők pénzét" Egyiptomi tényfeltáró újságíró bérgyilkosának javadalmazása? Olena shoppingolása Washingtonban? Zöld erdészeti pólók vásárlása? .........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!