Orbán Viktor: Ha Brüsszel nem fogadja el a magyar javaslatot, akkor Ukrajna nem jut segítséghez (VIDEÓ)

2024. január 16. 21:29

A magyar miniszterelnök szerint felelőtlenség lenne az uniós költségvetésből segíteni Kijevet.

2024. január 16. 21:29

Rober Ficóval történt találkozójáról osztott meg videót Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. A videóban a kormányfő elmondta, „nem akarunk közös hitelt felvenni senkivel, és nem akarjuk az unió költségvetésén belül megoldani Ukrajna támogatását, ez a magyar álláspont.” Hozzátette, hogy 50 milliárd eurót odaadni négy évre előre, az a költségvetési gazdálkodás és az ahhoz kapcsolódó nemzeti érdekek megsértését jelentené.

Azt sem tudjuk, mi lesz negyedév múlva, nemhogy négy év múlva

– fogalmazott. „Ez egy akkora összeg, amely szétfeszíti a költségvetési gazdálkodás kereteit. Ebben az esetben az is bekövetkezhetne, hogy végül az uniós tagállamoknak járó pénzeket Ukrajna kapná meg” – jelentette ki. 

A miniszterelnök szerint amennyiben Brüsszel elfogadja a magyar javaslatot, akkor Ukrajnának lesz segítsége a költségvetésen kívülről, ha nem fogadja el, akkor kénytelen lesz megakadályozni ezt a folyamatot.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. január 17. 11:38
Ahogy Ficot hallgattam tegnap, a pali rendesen ki van bukva a brükikre, a nagy közös ukkantyúsegélyezés tuti zátonyra fog futni.
Dixtroy
2024. január 17. 11:17
"Ebben az esetben az is bekövetkezhetne, hogy végül az uniós tagállamoknak járó pénzeket Ukrajna kapná meg" Felesleges a feltételes mód, ahogy a közös hitelhez hozzádugták a jogállatkodást, és azonnal elkezdtek vele revolverezni, egészen biztosak lehetünk abban, hogy a mi pénzünket is Ukrajnába akarják küldeni, konkrétabban Ukrajnába küldés jogcímén ellopni.
EX_Terminator
2024. január 17. 10:06
itt csak az a baj, hogy én nem látom abban a hibát, nem hagyjuk korrupt gazembereknek hogy élősködjenek rajtunk.
europész
2024. január 17. 06:10
Ukrajnat mar sehogy sem kellene tamogatni. Eppen eleg az orszagot elhagyo ukranok tamogatasa es befogadasa. Az esetleg vagy nem esetleg odajuttatott tamogatas az utolso centig nyomtalanul eltunik.A magas szintunek nevezett rablobanda vezetes meg egyre jobban zsirosodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!