Tudomány, üzlet és politika

2023. december 18. 11:16

A business megbízásából a tudomány „legyártja” a vírust, amit a politika diszkréten segít elterjedni.

2023. december 18. 11:16
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Hangsúlyozni szeretném, hogy ennek az írásnak nem tárgya a Covid, a célom inkább az, hogy ezen keresztül próbáljam illusztrálni a címben szereplő komplexumok közötti valóságos összefüggéseket. Az egész probléma »nulladik« szintjén máig is ott áll előttünk a megválaszolatlan kérdés: ez egy teljesen természetes úton létrejött vírus okozta járvány volt-e, vagy egy laboratóriumi baleset következtében elszabadult »csinált« vírus, esetleg egyértelmű globális stratégiára épülő biológiai fegyverkísérlet »lőtereként« használták-e az emberiséget e mesterségesen létrehozott, kiprovokált járvány során?

Az ember jóhiszeműen arra gondol először, hogy mi sem egyszerűbb, mint ennek a kérdésnek a tisztázása, hisz a tudós azért van, hogy választ adjon az ilyesféle kérdésekre. Ám e jószerével fel sem tehető kérdés mögött máris felsejlik, a tudomány, az üzleti világ és a politika végzetesen beteg kapcsolati rendszere. Hisz ha esetleg valóban globálisan alkalmazott biológiai fegyverről volt szó, akkor az eleve csak a fenti hármas »kollaborációjaként« valósulhatott meg. A folyamat központi eleme nyilván a »business«, hisz az elmúlt fél évezred során a nyugatias modernitás (ami a 19. század óta »kapitalizmus« kódnév alatt üzemel) profitlogikája az emberi létezés meghatározójává vált. The business of the business is the business, mondta a Nobel-díjas Milton Friedman, vagyis, ha vállalkozó vagy, akkor bármi áron a profitodat kell növelni. Azt már nem tette hozzá, hogy akár az egész világ, de legalábbis az egész emberiség felszámolása is beletartozik ebbe a »minden árba«, mert ha ezt ki is mondja akkor talán nem kapott volna Nobel-díjat, bár ki tudja?!

Ez egyúttal mindjárt jelzi is, hogy ez az aberrált, perverz logika a tudományt automatikusan a »business«, esetünkben a »Big Pharma« kitartott prostituáltjává teszi. (Kis kitérőként jelezném, hogy ez a legelemibb szinten milyen ócska és cinikus módon jelenik meg a globális tudomány »publikációs ipari« komplexumában. Ki lett találva, hogy valaki attól lesz tudós igazán, ha rendkívül tekintélyes globális tudományos folyóiratokban rendszeresen publikál. Ha nem publikálsz, akkor lehetsz a világ legzseniálisabb tudósa, egyszerűen nem létezel, ha viszont ontod a publikációkat, akkor lehetsz egy teljesen értéktelen és érdektelen senki, magas elismerés övez. Egy rendkívül tekintélyes folyóirat számára átlagosan kétszáz dollár egy tanulmány megjelentetési költsége, ám az ügyféltől átlagosan hétezer dollárt kaszál.)

Visszatérve a Covidhoz, a fenti logikába belefér annak a feltételezése, hogy a Big Pharma, vagyis a business megbízásából a tudomány »legyártja« a vírust, amit a politika diszkréten segít elterjedni, majd a tudomány, üzlet, politika hármast átható globális médián keresztül világpánikot szervez, totális lezárást, engedelmességet és ellenőrzöttséget teremtve. Az ettől és a pusztító gazdasági következményektől megrettent népességet ezt követően kegyesen megajándékozza az általa létrehozott vírus pusztításától megvédő vakcinával, és ezermilliárd dolláros üzletet csinálva az egészből diadalmasan bejelenti a járvány feletti győzelmet. Mert én olyan végtelenül jóságos vagyok, mondja a business, hogy (persze jó pénzért) megvédelek. Hogy kitől? Természetesen önmagamtól! S ezzel a kör bezárul, a globális business a tudomány és a politika teljes prostituálásával olyan világ alapjait vetette meg, ami az egész emberiség legsötétebb korszakát hozta el.

Persze e hármas szereplői egymást is folyamatosan átverik és zsarolják, mint az Európai Bizottság elnökasszonyának a Big Pharma meghatározó komplexumaival sms-ekkel fenntartott intim viszonya mutatja.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MICROGEN IMAGES / SCIENCE PHOTO LI / SMD / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. december 18. 16:33
Huxley 1932 : Szép új világ ( Brave New World ) . Orwelp 1948 : 1984 . Dies irae dies illa , solvet seculum in favilla ( a Rekviem szövegéből ) .
viator-11
2023. december 18. 16:04
Denevérszar, az. Amit az első szerencsétlenek belélegeztek, porként a kihasználatlan vuhani bányajáratok takarításakor. Aztán, mikor hullani kezdtek, mint a legyek, akkor a közeli biolabor is érdeklődni kezdett, hogy mitől. Mire rájöttek, hogy mivel babrálnak, addigra szétszóródott, és nem győzték elhallgatni. Persze, nem sikerült. Az egész kétségbeesett kapkodás dokumentációja megvan a meghackelt kínai szervereken. Néha az emberi ostobaság is van olyan érdekes, mint bármelyik konteó. Más kérdés, hogy amit Eva Kaili, vagy éppen Ursula von der Pfizer kihozott belőle, az olyan igazi politikus - tempó. A nincsen- covid féle gődénységekbe belehalt pár ismerősöm. Az időközben kialakult nyájimmunitás (és a vírus passzálódása) megvédi már azokat is, aki fszagyereknek érzik magukat. Tanulságos, hogy mi az összefüggés a múlt században fél Európát kiirtó spanyolnátha és a mostani nátha között. Ugyanis, a mostani náthavírus spanyolnáthaként kezdte. Ma már nem fszagyerek aki túléli.
P_F_Juli
2023. december 18. 14:54
"...globális stratégiára épülő biológiai fegyverkísérlet »lőtereként« használták-e az emberiséget e mesterségesen létrehozott, kiprovokált járvány során" ? A kérdésre az egyértelmű választ sohasem fogjuk megkapni. Bill Gates arra tett ígéretet, hogy a vagyonát az emberiség létszámának csökkentése cél szolgálatába állítja, hogy minél kevesebb utód szülessen. ... hogyan? Fogamzásgátlással, vagy termékenység csökkentéssel? Netán valamilyen élethosszt csökkentő eszközzel? Megannyi kérdés, választ a bekövetkezett események adhatnak. Curie házaspár is letette a névjegyét, a rádium felfedezésével, nélkülözhetetlen, de végtelen szenvedést is okozhat. Szilárd Leo a nukleáris láncreakció felfedezője, vagy Albert Einstein elméleti fizikus munkássága éppúgy nélkülözhetetlen, de pusztító is lehet. Neumann János neve sem ismeretlen, vagy éppen Tesláé. Aztán napjainkban Karikó Katalin - az mRNS szállítóeszköz révén. Komoly dilemma mindegyik, éppúgy segíthet, mint ahogy ölhet is. Ez mind konteo?
rasdi1
2023. december 18. 14:34
Sajnos újabb teletalálat Bogár Lászlótól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!