Ezt a gesztust Európának meg kellett tennie

2023. december 18. 08:18

Hazánk miniszterelnöke józan döntést hozott.

2023. december 18. 08:18
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„Az elmúlt hét jövőnket leginkább befolyásoló eseményének az Európai Tanács ülését, a brüsszeli csúcstalálkozót tekinthetjük. Orbán Viktor magyar miniszterelnök már előzetesen főszereplővé lépett elő, hiszen a tanácskozást megelőzően leszögezte, hogy Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz napirendre sem szabad venni, mert Magyarország szerint keleti szomszédunk még nem felkészült a tárgyalások megindítására. Az uniós főváros politikai hangulatát jól mutatták a vele szemben megfogalmazott indulatos kritikák, illetve az, hogy az egyik ottani meghatározó portál a csúcs előtti néhány napban félszázszor említette meg a magyar kormányfő nevét a cikkeiben.

Ismert, hogy a várakozásokkal szemben a miniszterelnök nem akadályozta meg a csatlakozási tárgyalások megindítását, viszont az ellenvéleménye miatt nem született döntés az Unió költségvetésének a módosításáról, a többek között Ukrajnának is szánt utólagos többletbefizetésekről. A csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatos állásfoglalás előtt a kormány első embere kiment a teremből, így lehetővé tette, hogy egyhangú döntés születhessen egy olyan ügyben, amivel ő nem értett egyet. Ezt a hazai baloldali pártok és sajtó az »erős ember elsomfordálásának«, a »vétóvitéz fakardocskájának«, a »csivavaként visszavonulónak«, illetve a kávézni kiküldött rosszfiúként értékelte. A jobboldali sajtó pedig az első zavarodottság után úgy ítélte meg, hogy a miniszterelnök szép csendben a »bizottság torkára fogta a kést«.

Én úgy látom, hogy hazánk miniszterelnöke józan döntést hozott, és a kiélezett helyzetben – az előzmények után – a legszerencsésebb megoldás született meg.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Antonio Hugo Photo / Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. december 19. 18:11
Magyarországnak, a magyar embereknek több mint 50 m i l l i á r d euróval tartozik a moslék. Fizessék ki. Mi ezt a pénzt már beletettük ebbe koszfészekbe, amit ajrópai unijónak merészelnek nevezni, ebbe a lebutult undorító szovjet-unióba, a szabadon áramló munkaerőnkkel, a nyitott határainkkal, hogy itt piacot vásároltak a kilencvenes években és tönkretették a magyar ipart és mezőgazdaságot, majd a csatlakozásunk óta minden évben eurótízmilliárdokat visznek ki innen pusztán profit címén. Ha a pénz nem jön meg, és úgy alakul, hogy a júniusi választást követően a moslék változatlan, vagy még vastagabb rétegben borítja ezt a jobb sorsra érdemes kontinenst, itt nem lesz többé semmiféle kérdés.
alexandrosz-2
2023. december 18. 19:38 Szerkesztve
Van annak valami patkányos bája, amikor a szadeszos antimagyar, a fodor gabriella nyal alá a vétótlan köpcös gecinek. Ki lesz a következő? A rohadék kuncekucu? A komcsifattyú zsidó szakasits/schiffer? Minden nap van lejjebb!
gyaloggos
2023. december 18. 18:36
NEM szerencsés, hanem az adott helyzetben a LEGJOBB döntést hozta. "Én úgy látom, hogy hazánk miniszterelnöke józan döntést hozott, és a kiélezett helyzetben – az előzmények után – a legszerencsésebb megoldás született meg.” PERSZE, valószínűleg ezt KÖZÖSEN ötölték ki .
mreinstand-2
2023. december 18. 17:31
Fodor Gábor ellenzék. Kiváló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!