Kis híján meglincselték az AUR képviselőit a temesvári forradalmárok

2020. december 17. 15:14

Az eseményen a szervezők tiltakozása ellenére jelent meg a nacionalista párt és vezetője, George Simion.

2020. december 17. 15:14
null

George Simion, a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) társelnöke több társával együtt részt akart venni az 1989-es temesvári forradalom 31-ik évfordulóján tartott megemlékezésen. A szélsőséges párt vezető politikusai ezekben a napokban sorra felkeresik az erdélyi városokat, hogy megköszönjék a szavazóiknak a rendkívüli választási eredményeiket. George Simion egy beszédet is tartott, amit a Temesvár Társaság megemlékezői megzavartak, többen felszólították, hogy vegyen fel maszkot. A két tábort gyakorlatilag a csendőröknek kellett szétválasztani, az AUR képviselői az ortodox katedrális lépcsőin is csak csendőri kísérettel tudtak gyertyát gyújtani.

A Temesvár Társaság elnöke az incidenseket megelőzően közleményben szólította fel George Simiont, hogy az AUR határolódjon el két frissen megválasztott törvényhozójától, Francisc Tobától, valamint Nicolae Romantól, akik részt vettek az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben.

Címlapkép: YouTube.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 18. 11:09
Mi lenne ha visszaadnák a délvidéket a szerbeknek, moldávoknak ami az övék, székelyföldet a magyaroknak, a maradékról meg beszélgessenek a bolgáfokkal. Aztán úgy bohóckodnak a Duna deltában ahogy akarnak.
galancza
2020. december 17. 20:29
kedves magyarországi balos, ballikos patkányok! bezzegrománia....
Kanóc
2020. december 17. 17:54
Hát, ez elég messze volt a lincshangulattól. Ennél még Zázricsek erdélyi körútja is sokkal kínosabb volt. Egyébként meg (és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni): mintademokrácia.
Kiiisteleeeki
2020. december 17. 17:31
orkok egymás között
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!