Gépészmérnök és matematikus hallgató Magyarország legintelligensebb diákja

2017. január 18. 23:26

A DUE Médiahálózat által szervezett háromfordulós, országos versenyen több mint 18 ezren vettek részt. Magyarország negyedik diák intelligenciaszint-mérése, a Nagy Diák IQ-teszt tavaly ősszel indult. A lányoknál egy műegyetemista, a fiúknál pedig egy ELTE-hallgató nyerte el a fődíjat és a legintelligensebb diák címet a szeptember óta tartó Nagy Diák IQ-teszt döntőjében. A család.hu beszámolója.

2017. január 18. 23:26

Az első fordulóban egy több éves fejlesztéssel készült, betanulhatatlan, adaptív IQ-tesztet lehetett ingyen kitölteni az interneten. Az online fordulóban több mint 18 ezren tették próbára a tudásukat - írja a család.hu.

A második fordulóba több mint háromezren jutottak be 125 pont feletti IQ eredménnyel. Itt a Mensa HungarIQa hivatalos felvételijével birkóztak meg egy élő tesztíráson, majd innen a legalább 135-ös IQ-val rendelkezők mehettek tovább a döntőbe. Ők a népesség legintelligensebb egy százalékához tartoznak.

A január 17-i döntőbe, amely Budapesten a Várkert Bazárban zajlott, közel négyszázan jutottak be. A megjelent diákok egy különleges, több részből álló élő show keretében, közönség előtt dolgoztatták meg a szürkeállományukat. A feladványokat a nézők kivetítőn láthatták, a versenyzőknek pedig nemcsak a helyes megoldásokra, hanem a gyorsaságra is koncentrálniuk kellett.

A 17-24 éves korosztályban zajló vetélkedősorozat zárásaként kiderült, hogy kik nyerték a Nagy Diák IQ-tesztet, valamint a fődíjat (egy-egy Samsung Galaxy táblagépet), melyet a tehetséggondozó programot támogató Emmi helyettes államtitkára, Illés Boglárka adott át.

A lányok között a 21 éves, győri Kadocsa Rebeka Dóra, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem negyedéves gépészmérnök hallgatója lett a legintelligensebb diák. Szeret társasjátékozni és rejtvényt fejteni.

A Nagy Diák IQ-teszt legintelligensebb fiú versenyzője címet a veszprémi Nagy Kartal nyerte el, aki az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen matematikát tanul. Kedvenc időtöltése a bridzsezés. A döntőben 25 perc állt rendelkezésre a teszt kitöltésére, Kartal 11 perc 6 másodperc alatt végzett - zárja sorait a család.hu.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2017. január 20. 20:01
Gratulálok nekik. Vajon a joghallgatóknak hogy sikerült? Van aki elérte a 30-at?
kohntalan
2017. január 20. 20:01
Mindenben támogatni kell a tehetséges és motivált diákokat, de csak a szakmámban elért konkrét eredményekért járjon az elismerés. Az ilyesféle versenyek csak az egót növelik (=felfújt hólyag).
KTAA
2017. január 20. 20:01
Gratulálunk nekik ! Remélem nem mennek külföldre dolgozni, ha végeztek az egyetemen. Amúgy is hazajönnének nemsoká, ahogy a dolgok alakulnak. Szerintem.
bölcsuhú
2017. január 20. 12:19
Amúgy, az intelligencia nem csak teszt megoldások gyorsaságából áll! Ergo, a poszt címe nem csak túlzás, hanem hazugság is. A győztesek a "leggyorsabban megoldó" címet kaphatnák. Kiváncsi lennék tíz év múlva arra, hogy mire vitték eme képességükkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!