Palkovics: Nem viszik be az új Klik alá az egyetemeket

2016. március 31. 12:52

Baló Györgynek cáfolta azokat a sajtóértesüléseket Palkovics László, amely szerint az egyetemeket is bevonnák az új, a Klik helyett létrehozandó szervezet alá. Palkovics elmondta: az új szervezet felállításával a cél a központosítás csökkentése.

2016. március 31. 12:52

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerdán a VS.hu arról számolt be, hogy a Klik megszüntetése után az egyetemek fenntartását is a megújított intézményfenntartó végezné. Ezt az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában cáfolta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Az államtitkár elmondta: a Klik problémája a túlzott központosítás, így ezt biztosan csökkenteni fogják, és nagyobb jogkört fognak adni az igazgatóknak. Palkovics hozzátette: a tanárok továbbra is az új szervezettel fognak szerződést kötni, azonban az új szervezetnek csak fenntartói és munkáltatói jogkörei lesznek, a tanárok kiválasztása, esetleges cseréje az igazgatók feladata lesz. Palkovics hozzátette: az a céljuk, hogy a döntéshozatal közelebb kerüljön az iskolákhoz. Az új szervezetet egyébként egy nagy vállalkozás vezérigazgatójához hasonlította az államtitkár.

Baló György kérdéseire válaszolva Palkovics azt is elmondta: jelenleg nincs olyan terv, hogy az új szervezet alá betagozódnának az egyetemek. Véleménye szerint a jelenleg fennálló egyetemi irányítási struktúra jól működik, így nincs szükség ennek módosítására. A jelenlegi minisztériumi irányítási struktúra szerinte jól működik.

Palkovics elmondta: a lehetőség továbbra is nyitva áll az Alternatív civil kerekasztalnak, hogy részt vegyenek a Köznevelési Kerekasztal munkájában.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2016. április 01. 14:12
Az rendben van hogy Palkovics elmondta, de Baló ugyan azzal a csökött libsi agyával felfogta?
magichorze
2016. április 01. 14:09
hanyszor esik meg arcra a vs.hu?
Területvédő
2016. április 01. 14:09
Ez a Palkovics egy teljesen normális, talán túlságosan is konstruktív ember. Egy csomó kérdésben már engedett is a hőzöngőknek, de azokkal, akik nem megegyezni akarnak, nem kívánnak tárgyalni az oktatási államtitkárral, akiknek a folyamatos feszültség fenntartása az érdeke, azokkal nehéz lesz.
realista
2016. április 01. 00:29
Te viszont nem fogtad fel, hogy ez a szokásos bolsi módszer - kiszivárogtatnak egy rosszabb verziót, amit aztán enyhíteni lehet. A balekok meg tapsolnak, hogy így milyen jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik