Brüsszel törvénnyel védené meg az illegális bevándorlást

2024. március 21. 06:35

Az Európai Unió hamarosan szavaz az elosztási kvótákat is tartalmazó migrációs paktumról, amely alapján hazánknak is be kellene fogadnia az EU területére illegálisan belépőket. Brüsszel „mesterterve” szerint a renitensek pénzbüntetést érdemelnek.

2024. március 21. 06:35
Spain: Migrants in Tenerife
Nagy Kristóf

Nyitóképen: Migránsok hajóját tartóztatják fel Tenerife közelében 2024. január 26-án. Fotó: Reuters / Mercedes Menendez

Hamarosan szavaz az Európai Unió az új migrációs és menekültügyi paktumról. Az elfogadásához minősített többség kell, így Magyarország voksa nem akasztja meg a folyamatot – hívja fel a Mandiner figyelmét Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemeli: fontos különbség van a menedékkérők és az illegálisan bevándorlók között. Utóbbiak ismeretlen személyazonosságúak, már az érkezésükkor semmibe veszik a schengeni térség előírásait, itt-tartózkodásuk pedig folytatólagosan is illegális, mert a hatóságoknak azt hazudják, hogy menekültek.

Bakondi világossá teszi: az számít menekültnek, akit egy országban vallási, faji vagy politikai nézetei miatt üldöznek, ezért kénytelen a lakhelyét elhagyni. Az ukrán határon valódi menekültek érkeznek, a déli határon pedig azok az illegálisan bevándorlók, akik valótlanságot állítanak magukról, megszegve az ENSZ előírását, vagyis azt, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. március 21. 09:10
Jobb lenne, ha ilyen súlyú döntéseket nem hoznának már... Különben meg nem kell óbégatni, minden kibszott füstös a német álomra hajaz. Mind a nagy németországba igyekszik. Und das ist cool!
edico
2024. március 21. 08:53
Lassan 10 éve rágódik az EU ezen a szardarabon.
pipa89
2024. március 21. 08:36
Ergo Brüsszel = Soros György. Soros György = Langley. Langley = Globalokufárok (FED-es hadiipari komplexum). Tehát háború lesz, ha nem tudunk a képleten SÜRGŐSEN változtatni!
omega
2024. március 21. 08:31
Ezek a barmok nem fogják fel, hogy lejárt az idejük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!