Dagad a Booking-botrány: szálláshelyeket tiltott le a portál

2024. február 08. 10:37

Több szálláshely nem kereshető és ezen a platformon keresztül nem tudnak vendégeket fogadni.

2024. február 08. 10:37

A Mandiner 2023-ban foglalkozott a Booking.com körül felmerülő problémákkal. Augusztusban például kiderült, hogy sok magyar szállásadónak nem fizet a cég.

A szállásportál ezúttal olyan szálláshelyeket tiltott le, amelyek nem fizették be azokat a hibásan kiállított számlákat, amelyekben annak a jutaléknak a megfizetésére kötelezik őket, amelyet a Booking.com előzetesen már levont tőlük – írja az Economx.

A Spabook által megkapott levelezésből az derült ki, hogy a szállásadó nem hagyta figyelmen kívül a Booking jelzéseit az általa késedelmesnek tartott fizetéssel kapcsolatban, hanem tisztességesen reagált, e-mailt írt és elmagyarázta a helyzetet, amelyre a Booking ügyfélszolgálata azt válaszolta, hogy továbbítják egy illetékesnek és addig nincsen további teendő.

A sorra érkező automatikus üzenetekre küldött szállásadói válaszok egymást váltották, végül automata üzenetben tájékoztatták szállásadót a szállás letiltásának tényéről.

A lap szerint ez azért érdekes, mert olyan szálláshelyet is felfüggesztettek a rendszerükben, amelyiknek a Booking még mind a mai napig nem fizette ki azt a pénzt, amivel már fél éve tartozik nekik, de azért követeli azt a jutalékot, amit a még ki nem fizetett pénzből már előre levont.

A lap arra is rámutatott, hogy a jelenség ezúttal is nemzetközi, a Spabook találkozott magyar és külföldi jelzésekkel is.

Mindegyik esetében közös az, hogy a késedelmes fizetésre hivatkozva a Booking.com letiltotta a szálláshelyeket a rendszerében,

így azok most nem kereshetők és ezen a platformon keresztül nem tudnak vendégeket fogadni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Sok magyar szállásadónak nem fizet a Booking.com

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell.

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
camouflage
2024. február 08. 12:32
aki az utóbi idő után még használja a bookingot, annak külön úgy kell .....
zvarallyay
2024. február 08. 11:36 Szerkesztve
Én meg nem kapok számlát a Booking.com-nak történő fizetés után. Azt állítják hogy nem nekik fizettem, hanem a hotelnek. Igaz, hogy a bank számla kivonat nem ezt mutatja. Üzleti úthoz kellett a számla és nincs. Mindenki kerülje a Bookingot. Adó csaló cég. Ott az Agoda pl. Egy sokkal jobb cég.
egonsamu
2024. február 08. 11:20
Effajta internetes cégeket azért alapítják, hogy gátlástalanul lenyúljanak mindenkit. Ember nem elérhetö akivel beszélni lehetne. Mindent automata computer intéz. Akármit írsz is nekik, nem veszik figyelembe. Ahol nincs közvetlen telefonszám ahol egy ember van a végén, azokat mind kerülni kell.
lofejazagyban-2
2024. február 08. 10:52
hollandok régebben kis csónakokkal kalózkodtak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!