Ma ünneplik a nemzetközi férfinapot!

2022. november 20. 16:47

Ez a nap nem valamiféle fordított nőnap: a férfiak és nők családon belüli egyenlőségéről szól.

2022. november 20. 16:47
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

„Sok országban ma ünneplik a nemzetközi férfinapot. Ez a nap nem valamiféle fordított nőnap: a férfiak és nők családon belüli egyenlőségéről szól: többek közt, hogy egy családban nemcsak a nők dolga a gyereknevelés vagy házimunka. Én hiszek abban, hogy egy egészséges családban a feladatok nem kizárólagosak, mindenki kiveszi a részét a pénzkeresésből, munkából, gyerekezésből. Nem akarom megmondani, hogyan éljenek mások, de az fontos, hogy észrevegyük a fizetetlen munkát, hogy ne tekintsük természetesnek, hogy bizonyos feladatokkal csak a család női vagy férfi tagja foglalkozhat.

A politikában sincs ez másképp: szerintem az igazi családbarát kormányzás megadja a lehetőséget a férfiaknak, hogy a családjukban is kiteljesedhessenek. Ezt szolgálnák a modern munkavédelmi szabályok, a rugalmas foglalkoztatás és a kibővített apanapok intézménye is.”

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 08. 21:48
Tampont vigyél!
Héthykati
2022. november 22. 10:13
Neked ehhez mi közöd??
zolizolizoltan
2022. november 21. 09:58
Férfinapnak nyáron kellene lennie, amikor a nők gyönyörűbbek.
Nabakker
2022. november 21. 09:44
Ez téged nem érint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!