Sanyarú anyagi helyzetről beszélnek, mégis rekordszintű fizetésemelés jön a BKV-nál

2021. december 28. 13:00

A főváros hosszú ideje csődveszélyről beszél, mégis 15 százalékos rekord szintű béremelést terveznek a fővárosi cégeknél.

2021. december 28. 13:00
null

Jövőre összességben 10,5 milliárd forintból fejleszti a béreket a főváros a BKV-nál – értesült a VG. A gazdasági portál cikke szerint a BKV tízezer körüli munkavállalójának ez általánosságban 15%-os béremelést fog jelenteni, ami rekordnak számít majd a cégnél. Kiemelték, hogy

legutóbb még Tarlós István második főpolgármesteri ciklusának közepén, 2017-ben történt hasonló léptékű emelés,

de az akkori átlagosan 15 százalékos plusz megoszlott: 10 százalékot kapott minden dolgozó, a fennmaradó 5 százalékot pedig a bérfeszültség, a hiányszakmák problémájának kezelésére fordították.

Csődközelben béremelés?

Még augusztus végén jöttek a hírek a fővárosból, miszerint napokra vannak a csődtől.  Ennek ellenére az előválasztási kampány közben is megkapta havi egymilliós fizetését Kálmán Olga. „Szeptember 4-re minden működésre fordítható állampapírunk és készpénzünk elfogy, onnantól hitelkeretből működik a város” – nyilatkozta Kiss Ambrus a Népszavának adott interjújában. Ehhez képest úgy fest, a BKV nem ment tönkre, legalábbis az emelések ezt mutatják.

Nyitókép: Karácsony Gergely amint épp átad egy liftet, amelyet még Tarlós István papírozott le.
MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. december 30. 02:14
1. Választás közeledik. Nem hiányzik a feszültség a kormánypártnak. 2. Az nem menti meg a céget a csődtől, ha elhagyják a dolgozói az alacsony bérek miatt. Az sem, ha sztrájkolnak.
csanaki
2021. december 28. 15:07
A Mandi és a kommentelők se kövessék el azt a hibát, hogy egy alapvetően pozitív hírt negatív felhanggal közöljenek, csak mert bolsi vezetésű a város és a vállalat. Úúútálom a libbancs szemétládákat, de a BKV-dolgozó nyilván örül az emelésnek (baller is, jobber is), mint ahogy a Tarlós-féle béremelést is dőreség volt a bolsiknak szidalmazniuk. Egyébként pedig... Budapest így is, úgy is bolsi fellegvár, az inflációt előbb-utóbb ellentételezni kell, és választási szempontból nem ezen fog múlni semmi sem.
Kristály
2021. december 28. 14:35
Ezek még Sorost is csődbe tudnák vinni. Megnézném az öreget egy szaros szakadt gatyában elszegényedve hány libsi segítene neki.
files32
2021. december 28. 14:20
Most akkor mandiNER, van rajta sapka vagy nincs?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!