Felvételit hirdet a Társadalomelméleti Kollégium

2011. április 28. 16:08

A budapesti TEK-ben most zajlik a 2010/2011-es tavaszi félév felvételije. A felvételi időszak része a Bevonó tábor is, ahol jobban megismerhetik az érdeklődők a TEK-et és a tekeseket.

2011. április 28. 16:08

A TEK-es felvételit az alapképzésben résztvevők számára májusban, a vizsgaidőszak előtt szokták tartani. A felvételi írásbeli és szóbeli részből áll. A TEK-be bármelyik egyetemről, bármilyen szakról lehet jelentkezni, az egyetlen feltétel, hogy hallgatói jogviszonya legyen a jelentkezőnek.

A felvételi kérdőívben ismerkedős, rövidebb és esszékérdések is szerepelnek. Nem az egyetemi tananyag visszaadását várják, hanem a jelentkezők véleményére kíváncsiak olyan témakörökben, mint pl. a szegénység, zöld gondolkodás, közgáz, politika, tudomány. A rövid kérdésekre (pl. Miért szegény a szegény? Legyen-e prostitúció? Milyen az etikus vállalat) sem rövid válaszokat várnak, hanem azt, hogy minél jobban kifejtsék az álláspontjukat a jelentkezők. Az esszékérdések előtt különböző idézetek szerepelnek, ezek kapcsán kell leírni a gondolatokat egy hosszabb (egy-másfél oldalas) és egy rövidebb (fél oldalas) esszé formájában. A kérdőív kiegészítése a szóbeli beszélgetés, mely ugyanúgy a felvételi részét képzi. A kérdőívben lehetőség van megjelölni egy személyesen kedves/különösen fontos témát, a szóbeli felvételi során a beszélgetés egy része erről fog folyni. A szóbelin is a véleményekre, és nem egyfajta lexikai tudásra kíváncsiak a tekesek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!